Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 27 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gina Bahor, Brăila

21 Mai 2022
Vizualizari: 375
Comentează add

Podul suspendat peste Dunăre va fi dat în circulaţie în decembrie anul acesta, anunţă ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu.

Podul suspendat peste Dunăre va fi dat în circulaţie în decembrie

gina-bahor-braila

FOTO: https://www.facebook.com/catalindrulausr.

Podul suspendat peste Dunăre va fi dat în circulaţie în decembrie anul acesta, la aproape cinci ani de la demararea proiectului şi după patru ani de lucrări, a anunţat ieri, la Brăila, ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu:

Sorin Grindeanu: Sperăm ca în decembrie să putem să dăm în circulație acest pod. Eu sunt optimist. Așa cum ne-au anunțat și constructorii, acea mică întârziere în montarea tablierelor va fi recuperată. Lucrările sunt plătite la zi, așa cum știți, de către noi, de către CNAIR. Drumul spre Măcin va fi dat și de asemenea, din Brăila, drumul spre Tulcea va fi pe parcursul anului 2022. Bineînțeles că asfaltat.

La ora actuală, stadiul lucrărilor este de 63,10%. Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila va avea o lungime de 2 kilometri, o înălţime de 200 de metri şi o lăţime de 31 de metri. Va cuprinde patru benzi de circulaţie. Va fi cel mai mare pod din România şi al treilea din Europa din punctul de vedere al deschiderii centrale şi al lungimii. Este cea mai scumpă construcţie de acest gen din istoria României de după Revoluţia din 1989, cu o valoare estimată de 500 de milioane de euro şi al doilea proiect de infrastructură, ca valoare, de pe tot cursul Dunării, după Porţile de Fier.


Etichete (ii)podbrailadunare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live