Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 08 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

28 Iulie 2015
Vizualizari: 1187
Comentează add

Piesele de patrimoniu, recuperate de la o casă de licitaţii din München, au fost realizate, potrivit experţilor, în secolul I îH, se găsesc acum la Muzeul Naţional de Istorie.

Podoabe dacice de argint, recuperate

radiojurnal

 Foto:captură video.

Muzeul Naţional de Istorie a României a adaugat la colecţiile sale 18 podoabe dacice de argint. 
 
Piesele de patrimoniu, recuperate recent de la o casă de licitaţii din oraşul german München, au fost realizate - potrivit experţilor - în secolul întâi, înainte de Hristos, în atelierele din Transilvania, Sălaj-Crişana, Banat, Oltenia şi Muntenia. 
 
Directorul Muzeului Naţional de Istorie a României, Ernest Oberländer-Târnoveanu spune în ce constă unicitatea acestei noi serii de podoabe dacice.  
 
"Sunt nişte podoabe de o frumuseţe deosebită, brăţări decorate cu capete de şarpe, stilizate. Pe lângă acestea, sunt numeroase pandantive în formă de secure. Odată cu tezaurul am reuşit să obţinem şi o serie de informaţii care vor fi valorificate de autorităţile judiciare în cadrul anchetei", a mai spus Ernest Oberländer-Târnoveanu.

Etichete Muzeul Naţional de Istorie a Românieipodoabe dacice de argintTransilvaniaSălaj-CrişanaBanatOltenia şi MunteniaDirectorul Muzeului Naţional de Istorie a RomânieiErnest Oberländer-Târnoveanu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live