Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Duminică, 18 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

11 Februarie 2021
Vizualizari: 1805
Comentează add

EXCLUSIV RRA Comisarul European pentru Transporturi, Adina Vălean: Comisia Europeană a aprobat posibilitatea finanțării autostrăzilor și prin PNRR.

PNRR: Posibilitatea de finanțare a autostrăzilor din România

alex-lancuzov

  Adina Vălean. Foto Agerpres

Comisia Europeană a acceptat posibilitatea de finanțare a construirii de Autostrăzi în România și prin PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență) dar cu condiția ca proiectele să fie bine pregătite și cu o puternică componentă pentru protecția mediului, a precizat în exclusivitate pentru RRA, Comisarul European pentru Transporturi Adina Vălean.

Anunțul vine după discuțiile din această seară cu premierul Florin Câțu iar cu această ocazie urmează să fie constituit un grup de experți din cadrul Comisiei care vor acorda asistență tehnică pentru pregătirea marilor proiecte de infarstructură rutieră : ,,Din partea Comisiei Europene ceea ce am propus Premierului și a acceptat este un grup tehnic, un task – force de experți care să ajute în toate proiectele de infrastructură mare încă din faza de proiectare astfel încât să-și îndeplinească toate condiționalitățile de finanțare și implementare. Da, putem finanța autostrăzi dar cu condiția să fie un proiect sustenabil.De la materialele pe care le utilizezi până la ce se întâmplă cu deșeurile care rezultă după finalizarea șantierului.  De asemenea Autostrăzile trebuie să aibă și stații de alimentare cu combustibili alternativi și stații de încărcare pentru mașini electrice. “ – Adina Vălean pentru RRA

Prin PNRR, România ar putea beneficia de o finanțare europeană de 30 de miliarde de euro  din care 9 miliarde pentru infrastructura de transport.
 
(PH)

Etichete autostrazifinantarePNRRAdinaVăleanFlorin Cîțu(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live