Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Vineri, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

27 Septembrie 2021
Vizualizari: 133
Comentează add

Președinta Comisiei Europene se va întâlni la ora 16:00 cu președintele Klaus Iohannis la Cotroceni, apoi cu premierul Florin Cîțu la Palatul Victoria.

PNRR urmează să fie semnat simbolic la București de președinta CE

radiojurnal

   Ursula von der Leyen. Foto: Comisia Europeană

Este una dintre cele mai importante zile astăzi pentru Planul Național de Redresare și Reziliență, ce va fi semnat simbolic la București de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la finalul evaluării făcute de executivul comunitar.
 
Însă, ceea ce este mai greu abia urmează, pentru că banii europeni vor veni numai pentru proiecte mature, cu evaluări repetate ale implementării din şase în şase luni.
 
Premierul Florin Cîţu a vorbit cu puțin timp în urmă despre un moment istoric ce aduce și garanție că se vor face investigații și reforme în anii următori.
 
Florin Cîţu: Este un moment istoric pentru România. E o componentă a planului de investiţii pe care îl avem pe următorii opt ani de zile, cel puţin, cei 29,2 miliarde de euro care vin prin PNRR. 9,7 miliarde de euro din 48 miliarde la nivel european sunt pentru transporturi. Este cea mai mare sumă din Uniunea Europeană. Avem 3,6 miliarde pentru "România educată", deci vor merge în educaţie, sunt fonduri pentru sănătate, pentru spitale noi. Este un program de investiţii, clar, dar şi de reformă pentru că ele merg împreună.
 
Președinta Comisiei Europene se va întâlni la ora 16:00 cu președintele Klaus Iohannis la Cotroceni, apoi cu premierul Florin Cîțu la Palatul Victoria.
 
După aceea toți cei trei oficiali vor vizita Spitalul Universitar de Urgență București, iar la final tot acolo vor susține o conferință de presă comună.
 
La întâlnirea de la guvern, unde premierul îi va prezenta pe membrii cabinetului, este așteptat și Cristian Ghinea, fostul ministru USR PLUS pentru fonduri și proiecte europene, cel care a coordonat realizarea și negocierile pentru PNRR.
 
18 state membre au planurile naționale deja aprobate de Comisia Europeană, iar 12 dintre ele au și primit primele tranșe de bani.

Etichete PNRRpreședinta Comisiei EuropeneUrsula von der Leyen(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live