Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 24 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Angela Matei

10 Mai 2016
Vizualizari: 885
Comentează add

Liderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu, a precizat că partidul său are în vedere contestarea la Curtea Constituţională şi a hotărârii de numire a Irinei Radu.

PNL va sesiza CCR cu privire la numirea Irinei Radu la conducerea TVR

angela-matei

Jurnalista Irina Radu a fost votată de Parlament în funcţia de preşedinte director general al TVR.

Votul ar urma să fie contestat la Curtea Constituţională de parlamentarii PNL, care astăzi au părăsit sala în timpul şedinţei comune a Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Cvorumul minim necesar era de 271, iar Irina radu a primit 304 voturi pentru şi 8 împotrivă.

Numirea preşedintelui director general al TVR s-a făcut astfel fără votul senatorilor şi deputaţilor PNL, care au părăsit sala de şedinţă.

Liberalii au anunţat de la tribuna Parlamentului că se opun introducerii acestui punct pe ordinea de zi, în condiţiile în care au depus deja o contestaţie privind numirea Consiliului de Administraţie al TVR.

Liderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu, a precizat că partidul său are în vedere contestarea la Curtea Constituţională şi a hotărârii de numire a Irinei Radu. 

Eugen Nicolăescu: Am considerat şi considerăm în continuare că este un abuz pe care îl face majoritatea PSD şi în acelaşi timp o încălcare flagrantă a legii. Am atras atenţia că am înaintat o contestaţie la Curtea Constituţională asupra hotărârii Parlamentului de numire a întregului Consiliu de Administraţie, şi în consecinţă logic ar fi fost să se aştepte o hotărâre a Curţii Constituţionale şi după aceea să se meargă la următoarele proceduri.  

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, care a condus şedinţa, a explicat că s-a respectat procedura prevăzută de Legea de organizare şi funcţionare a posturilor publice de radio şi televiziune. 

Călin Popescu-Tăriceanu: Vă reamintesc prevederile Legii numărul 41/94 conform căreia preşedintele Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune se numeşte de către Parlament în şedinţă comună, dintre membri titulari ai consiliului, la propunerea comisiilor permanente de specialitate, în urma examinării candidaţilor recomandaţi de către membrii titulari ai Consiliului de Administraţie, cu respectarea prevederilor de audieri şi de vot.  

Ieri comisiile de Cultură au respins propunerea Consiliului de Administraţie al TVR privind numirea jurnalistei Monica Ghiurco în funcţia de preşedinte-director general şi au decis în schimb să recomande Plenului Parlamentului ca Irina Radu să ocupe această funcţie.


Etichete irina radutvrpresedintevotparlamentcamera deputatilorpsdpnlccrsenatcalin popescu tariceanumonica ghiurco

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live