Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL Sâmbătă, 04 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

19 Decembrie 2020
Vizualizari: 328
Comentează add

PNL, USR-PLUS şi UDMR - Acord asupra constituirii viitorului guvern

amalia-bojescu

     Foto: gov.ro.

Liderii PNL, USR-PLUS şi UDMR au anunţat aseară un acord asupra constituirii viitorului guvern, cu un candidat comun pentru postul de premier - actualul ministru de finanţe, liberalul Florin Cîţu.
 
La Parlament vor fi tot candidaţii comuni - Ludovic Orban pentru preşedinţia Camerei Deputaţilor şi Anca Dragu, fost ministru în Guvernul Cioloş, pentru conducerea Senatului.
 
Noul executiv ar urma să aibă 18 ministere şi două funcţii de vicepremier, care vor reveni liderilor USR-PLUS şi UDMR.
 
Amalia Bojescu a umărit declaraţiile de la conferinţa de presă comună a celor trei formaţiuni, ce ar urma să asigure o nouă majoritate parlamentară:
 
Reporter: În privinţa ministerelor, PNL va conduce nouă: Apărare, Externe, Finanțe, Interne, Educație, Energie, Agricultură, Cultură și Muncă.
 
Președintele PNL, Ludovic Orban: Important este spiritul de echipă, solidaritatea și coeziunea în punerea în practică a programului de guvernare care a progresat.
 
Reporter: USR-PLUS va avea portofoliile Justiţie, Transporturi, Sănătate, Fonduri Europene, Cercetare, Inovare și Digitalizare, Economie, Antreprenoriat și Turism.
 
Liderul alianței, Dan Barna: Ziua de astăzi s-a dovedit a fi un pas important spre o coaliție stabilă care să își asume guvernarea în această perioadă.
 
Reporter: Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat că uniunea îşi va asuma trei portofolii: Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației, Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor, respectiv Ministerul Tineretului și Sportului.
 
Kelemen Hunor: Sunt convins că în următorii ani vom reuşi să asigurăm atât investițiile necesare pentru a crește economia, să avem locuri de muncă în siguranță, vom reuși să investim în educație și în sănătate.
 
Reporter: Între timp, negocierile pentru programul de guvernare vor continua, iar Florin Cîțu, propus pentru funcția de prim-ministru, spune că se va implica direct în aceste discuții.
 
Florin Cîţu: Este nevoie să avem un guvern cât mai repede învestit în zilele următoare, pentru că sunt probleme pe care trebuie să le rezolvăm în domeniul sănătate, dar și în domeniul economie.
 
Reporter: Urmează ca cele trei formațiuni politice să desemneze și să valideze persoanele care vor conduce ministerele.
 
(PH)

Etichete PNLUSR-PLUSUDMRacordguvern(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live