Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Marţi, 04 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

6 Decembrie 2018
Vizualizari: 472
Comentează add

Liberalii susţin că reprezentanţii coaliţiei majoritare sunt cei care blochează activitatea Ministerului Transporturilor prin desemnarea unor persoane inadecvate.

PNL susţine că PSD-ALDE blochează activitatea ministerului Transporturilor

radiojurnal

 Consiliul National al PNL, Palatul Parlamentului, august 2018. Foto: captura facebook.com/pnl.ro/videos.

Liberalii susţin că reprezentanţii coaliţiei majoritare sunt cei care blochează activitatea Ministerului Transporturilor, prin desemnarea unor persoane inadecvate să conducă această instituţie.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, afirmă că prevederile constituţionale nu îi impun şefului statului un anumit termen pentru a răspunde în cazul nominalizărilor pentru funcţia de ministru:

"Din punctul nostru de vedere, propunerile pe care le-au făcut de schimbare a miniştrilor nu sunt justificate, pentru că, aşa cum a spus şi preşedintele României, Klaus Iohannis, nu au în vedere îmbunătăţirea performanţei Guvernului. Preşedintele României nu este în acest moment constrâns de nicio decizie a CCR de a da un răspuns într-un anumit termen şi vă reamintesc aici Decizia CCR 356/2007, care spune în mod explicit că, dacă are în vedere oportunitatea stabilirii unui termen, acest lucru este strict de competenţa Parlamentului. Preşedintele României nu blochează Guvernul, cei care blochează activitatea Guvernului sunt cei care insistă să facă propuneri inadecvate pentru ocuparea acestor funcţii", a declarat purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă.


Etichete Ionel DancăTudorel ToaderToni GreblăPNLPSDALDE

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live