Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII ''IN MIEZ DE VARA'' (continuare) Joi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

28 Iunie 2022
Vizualizari: 1698
Comentează add

Conducerile liberalilor și social-democraților s-au reunit ieri în ședințe separate pentru a-și clarifica poziția referitoare la modificarea regimului fiscal.

PNL și PSD văd diferit modificarea regimului fiscal

alina-stanuta

   Foto: facebook.com/cameradeputatilor

Conducerile liberalilor și social-democraților s-au reunit ieri în ședințe separate pentru a-și clarifica poziția referitoare la modificarea regimului fiscal, anunțată de coaliția de guvernare.

După discuții, PNL a anunțat că nu renunță la cota unică de impozitare și respinge suprataxarea, în schimb, PSD s-a pronunțat în favoarea impozitării progresive, precum și pentru introducerea unei taxe de solidaritate.

La finalul ședinței PNL premierul Nicolae Ciucă, liderul partidului, arăta că liberalii vor susține menținerea cotei unice de impozitare, astfel încât să fie asigurată stabilitatea și predictibilitatea mediului de afaceri. "Nu vom susține suprataxarea" - mai arăta Nicolae Ciucă, el menționând că anumite excepții vor fi eliminate din Codul Fiscal.

Totodată premierul Nicolae Ciucă a precizat că vor fi eliminate facilitățile fiscale pentru băuturile carbogazoase pe bază de zahăr şi se urmărește creșterea impozitului la jocurile de noroc.

NIcolae Ciucă: Nu vom susţine supraxarea, pentru a putea în felul acesta să asigurăm protecția locurilor de muncă și, desigur, să putem să gestionăm, astfel încât să nu crească prețurile la bunuri și servicii. Partidul Național Liberal a decis să eliminăm o parte din excepții în ce privește fiscalitatea, în conformitate cu Planul Național de Redresare și Reziliență.

Şi liderul PSD, Marcel Ciolacu, a arătat că a prezentat colegilor săi social-democrați propunerile de modificare a Codului Fiscal și și-a reiterat susținerea pentru taxa de solidaritate.

Marcel Ciolacu: Eu îmi menţin părerea că ar fi trebuit, anumite companii au avut nişte venituri excepţionale, pe perioada pandemiei, pe criza energetică, şi acele companii ar fi trebuit în acest moment să întoarcă, fiindcă s-a mărit foarte mult cifra de afaceri şi mi-aş fi dorit în continuare să venim cu o taxă către educaţie şi sănătate. Nu am convenit-o până acum în coaliție, noi avem părerea noastră, cei de la Partidul Național Liberal au părerea lor.

Până la 1 iulie va fi luată o decizie în ceea ce privește măsurile fiscale pe care coaliția de guvernare PSD, PNL, UDMR le va propune.

 


Etichete pnlpsdmodificarea regimului fiscal

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live