Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO Duminică, 14 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

27 Iunie 2022
Vizualizari: 233
Comentează add

PNL şi PSD susţin, la unison, că anul acesta nu se va introduce nicio taxă nouă.

PNL şi PSD discută azi, în şedinţe separate, modificarea Codului fiscal

alina-stanuta

  Foto: Arhivă.

Liberalii şi social- democraţii s-au reunit în această dimineaţă, în şedinţe separate, pentru a prezenta în forurile de conducere propunerile de modificare a Codului fiscal.

Discuţiile la PSD s-au purtat cu ministrul de finanţe Adrian Câciu, de faţă, în timp ce la PNL este invitat la şedinţă şeful ANAF, Lucian Heiuş. Şedinţele celor două partide, organizate în această dimineaţă, vin pe fondul neînţelegerilor din coaliţie legate de unele măsuri fiscale.

Astfel, în timp ce PSD propune impozitarea progresivă a pensiilor speciale, PNL a arătat că intrarea în vigoare a unor măsuri, ce ulterior pot fi declarate neconstituţionale, înseamnă daune plătite de la bugetul de stat. â

Un alt punct aflat în divergenţă între partenerii de guvernare îl reprezintă taxa pentru sănătate şi educaţie pe care ar trebui să o plătească marile companii cu cifre de afaceri peste 100 de milioane de euro - propunerea PSD.

PNL arăta că nu va susţine nicio măsură care să sufoce mediul de afaceri. Dincolo de divergenţe, PNL şi PSD susţin la unison că anul acesta nu se va introduce nicio taxă nouă. Se pare însă că între cele două partide există şi un acord ca, de la anul, să crească taxele pe tutun, jocuri de noroc sau pe zahăr.

Şedinţa PSD s-a încheiat, iar liderii social-democraţi şi-au reluat argumentele pentru măsurile pe care le susţin, în timp ce la PNL şedinţa este încă în desfăşurare.

Miercuri este programată o şedinţă a coaliţiei de guvernare, când este aşteptată o decizie în privinţa formei finale a modificărilor la Codul fiscal care vor intra în vigoare în 2023.
 


Etichete Adrian CâciuPSDFiscalANAFLucian Heiuşcoaliție

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live