Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (CONTINUARE) Marţi, 30 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bordeiaşu

21 Octombrie 2021
Vizualizari: 196
Comentează add

Potrivit unor surse politice, liberalii îşi vor schimba strategia pentru această nouă rundă de discuţii şi este foarte posibil să avanseze un alt nume de premier.

PNL și PSD decid azi cu ce propuneri merg la Palatul Cotroceni

alina-bordeiasu

Foto: presidency.ro.

La Palatul Cotroceni încep peste o oră consultările preşedintelui Klaus Iohannis cu partidele parlamentare, într-o nouă încercare de formare a unui guvern.

Discuţiile au loc după ce ieri Parlamentul nu a acordat încrederea cabinetului propus de Dacian Cioloş. Înainte de întâlnirea cu şeful statului, partidele îşi definitivează strategiile cu care merg la această nouă rundă.

Ce planuri s-au conturat până acum - ne spune în direct redactorul nostru Alina Bordeiaşu. Bună dimineaţa, Alina, te ascultăm!

Reporter: Bună dimineaţa! În scurt timp, la PNL va începe o şedinţă a Birouului Permanent, în care se va stabili mandatul pentru întâlnirea cu şeful statului.

Potrivit unor surse politice, liberalii îşi vor schimba strategia pentru această nouă rundă de discuţii şi este foarte posibil să avanseze un alt nume de premier, care să încerce refacerea coaliţiei de guvernare.

Acest lucru este dorit şi de UDMR, care ar accepta şi un guvern minoritar cu PNL, dacă nu se reuşeşte reconstruirea coaliţiei - spunea preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor.

După votul de ieri, USR aşteaptă ca celelalte partide să prezinte propuneri concrete de ieşire din criză - preciza liderul formaţiunii, Dacian Cioloş.

La PSD este deja o şedinţă în desfăşurare, iar înainte ca aceasta să înceapă; preşedintele social-democrat, Marcel Ciolacu, spunea că-şi menţine părerea că România nu poate intra într-o zonă de stabilitate cu un guvern minoritar.

Şi AUR va merge astăzi la consultările de la Palatul Cotroceni, cu mandatul că este nevoie de un premier din afara zonei politice, pentru a se putea depăşi actuala criză.

(RS)


Etichete partideconsultariklaus iohannispnlusrudmr(RS)psd

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live