Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII ''IN MIEZ DE VARA''(CONTINUARE) Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulia Gherman

29 Mai 2014
Vizualizari: 1172
Comentează add

PNL şi PDL doresc să fuzioneze cât mai curând posibil într-o mare formaţiune de centru-dreapta şi au ca obiectiv impunerea unui candidat comun la alegerile prezidenţiale.

PNL şi PDL vor susţine un candidat unic la preşedinţie

iulia-gherman

 Foto: facebook.com

Partidul Naţional Liberal şi Partidul Democrat Liberal şi-au anunţat intenţia de a fuziona şi de a susţine un candidat unic la preşedinţie.

Decizia a fost luată miercuri, după prima rundă de negocieri a celor două formaţiuni politice.

Alianţa dintre PNL şi PDL va funcţiona la nivel parlamentar chiar de joi, iar organizaţiile din teritoriu îşi vor stabili principiile de colaborare.

Liberalii şi democrat-liberalii au decis să înceapă imediat colaborarea pentru alegerile prezidenţiale şi apoi locale şi parlamentare, dar nu pe baza unei alianţe politice sau electorale.

PNL şi PDL doresc să fuzioneze cât mai curând posibil într-o mare formaţiune de centru-dreapta şi au ca obiectiv pe termen scurt impunerea unui candidat comun la alegerile prezidenţiale.

"Fuziunea necesită un timp. Că va fi înainte de alegerile preizidenţiale sau după, asta vom vedea.

"Cert este că fără a constitui o nouă alianţă juridică funcţionăm în fapt ca doi aliaţi politici foarte apropiaţi la nivelul construirii până la detaliu al unui proiect politic major şi de durată", a spus Crin Antonescu, preşedinte interimar al PNL.

Colaborarea celor două partide la nivel parlamentar şi în teritoriu va începe imediat - a subliniat preşedintele PDL, Vasile Blaga.  

"Grupurile parlamentare din cele două camere vor lucra împreună, vor începe colaborările în teritoriu pentru a se constitui majorităţi ale celor două partide, într-un timp cât mai scurt să ajungem la a construi un foarte puternic partid de centru-dreapta din România", a declarat Vasile Blaga.

În contextul negocierilor cu PDL, preşedintele interimar al PNL, Crin Antonescu, a declarat joi că intenţia liberalilor este de a renunţa la toate alianţele cu PSD în teritoriu. 


Etichete Crin AntonescuVasile BlagaPDLPNLcandidat unicpreşedinţiefuziune

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live