Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Sâmbătă, 26 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andreea Prisăcariu

16 Iulie 2014
Vizualizari: 1204
Comentează add

Statutul noului partid urmează să fie aprobat în congresul reunit al PDL şi PNL din 26 iulie, după ce, în primă fază, va fi aprobat separat de convenţia PDL şi congresul PNL.

PNL şi PDL au stabilit calendarul fuziunii

andreea-prisacariu

Sursa: facebook.com.

Liberalii şi democrat-liberalii au definitivat, astăzi, statutul viitorului partid, care se va forma prin fuziune la congresul comun din 26 iulie.

Tot astăzi, a mai  fost stabilit şi un calendar al fuziunii.

Statutul noului partid urmează să fie aprobat în congresul reunit al PDL şi PNL din 26 iulie, după ce, în primă fază, va fi aprobat separat şi de convenţia PDL, respectiv congresul liberalilor din aceeaşi dată.

Prim-vicepreşedintele Cătălin Predoiu, spune că până la fuziune grupurile parlamentare vor fi în continuare separate, dar se vor coordona.  

"Va fi, în primă fază, o alianţă electorală pentru alegerile prezidenţiale, ce va avea un nume anunţat în congresul celor două partide, şi apoi, după decizia judecătorească de aprobare a fuziunii, va exista un partid cu o denumire", a afirmat Cătălin Predoiu.  

Vicepreşedintele PDL, Ludovic Orban, a spus, la rândul său, că statutul noului partid a fost definitivat din punctul de vedere al echipei de negociere, dar toate acestea vor fi prezentate, mai întâi, în forurile de conducere ale celor două formaţiuni politice.  

"Am convenit la nivelul echipei de negociere asupra tuturor aspectelor legate atât de corpul statutului, cât şi de ceea ce înseamnă dispoziţii tranzitorii, cât şi în ceea ce priveşte protocolul de fuziune", a afirmat Ludovic Orban.  

În ceea ce priveşte o posibilă fuziune cu Forţa Civică, prim-vicepreşedintele Cătălin Predoiu a mai precizat că cele două părţi poartă discuţii avansate.


Etichete PNLPDLfuziunestatutCătălin PredoiuLudovic OrbanForţa Civică

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live