Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (in continuare) Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

10 Aprilie 2022
Vizualizari: 369
Comentează add

Singurul candidat este preşedintele interimar al partidului, premierul Nicolae Ciucă.

PNL se reunește în Congres extraordinar pentru a-și alege noul președinte

alina-stanuta

      Nicolae Ciucă  Foto: Agerpres

PNL se reunește astăzi în Congres extraordinar pentru a-și alege noul președinte, după demisia lui Florin Cîțu, care a pierdut sprijinul majorității liderilor din teritoriu.
 
Singurul candidat este preşedintele interimar al partidului, premierul Nicolae Ciucă. În moțiunea cu care se prezintă în fața colegilor, el își propune să guverneze eficient, în contextul crizelor cu care se confruntă România.
 
Se anunță o zi fără emoții pentru premierul Nicolae Ciucă, deoarece este singurul candidat pentru funcția de președinte al Partidului Național Liberal.
 
Intrat în PNL în anul 2020, Nicolae Ciucă a avut nevoie de o derogare de vechime din partea conducerii liberale pentru a candida la această funcție, întrucât este nevoie de o vechime de cinci ani.
 
Moțiunea "Uniți pentru o Românie stabilă și puternică" este documentul de 24 de pagini prin intermediul căruia Nicolae Ciucă își prezintă obiectivele și cere votul liberalilor pentru șefia PNL.
 
El vorbește în document despre valorile dreptei și contextul geopolitic, dar și despre multiplele crize și provocări din ultima perioadă.
 
Un alt obiectiv pentru Nicolae Ciucă este asigurarea stabilității politice în țară și întărirea partidului până la viitoarele alegeri.
 
Nicolae Ciucă: Sunt convins că, alături de colegii mei, vom putea face o echipă puternică, unită, care să genereze politicile publice de care are nevoie țara. PNL este cel mai mare partid de dreapta, are cei mai buni primari din țară și poate ajunge primul partid din România. Obiectivul meu este întărirea partidului și pregătirea alegerilor următoare.
 
La Palatul Parlamentului sunt așteptați astăzi peste 1.300 de liberali, care își vor decide preşedintele, după ce Florin Cîțu a demisionat recent din această funcție.
 

Etichete PNLcongresNicolae Ciucă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live