Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OAMENI CARE MIŞCĂ ROMÂNIA Marţi, 14 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

18 Februarie 2014
Vizualizari: 887
Comentează add

Preşedintele formaţiunii, Crin Antonescu, cere un vot de încredere pentru negocierile din cadrul alianţei la guvernare, tot mai tensionate în ultimele zile.

PNL, reunit în şedinţa Biroului Permanent Naţional

andrei-serban

Crin Antonescu. Foto: Arhivă

Preşedintele formaţiunii, Crin Antonescu, cere un vot de încredere pentru negocierile din cadrul alianţei la guvernare, tot mai tensionate în ultimele zile.

De altfel, liberalii par împărţiţi la acest moment în două tabere, fiecare cu propria abordare.

În interiorul PNL s-au cristalizat două grupuri: unul care doreşte o negociere dură cu PSD, respinge propunerea lui Victor Ponta de a se crea o nouă funcţie de vicepremier pentru PC şi îl propune pe Klaus Iohannis vicepremier şi ministru de interne.

Acest grup este dispus să meargă  până la ieşirea PNL de la guvernare.

Al doilea grup pune unitatea USL şi participarea PNL la guvernare pe primul loc şi doreşte o negociere flexibilă cu PSD.

Până acum, primul grup pare să aibă câştig de cauză, deaorece preşedintele PNL, Crin Antonescu, a rămas ferm pe poziţie şi a respins propunerile lui Victor Ponta.

Acum, Crin Antonescu vrea o reconfirmare a mandatului pentru negocierile cu PSD din partea conducerii lărgite a partidului, reunită într-o şedinţă oficială.

Foarte importante sunt şi semnalele transmise de liderii liberali din ţară.

În principal, au fost două semnale, unele privind susţinerea lui Crin Antonescu în negocierile cu Victor Ponta, ca până acum, şi o alta care îl critică pe senatorul Sorin Ilieşiu.

Acesta a cerut un congres extraordinar al partidului pentru înlocuirea lui Crin Antonescu cu Călin Popescu Tăriceanu. de fapt, Sorin Ilieşiu nu este un lider important al PNL; el provine din rândurile societăţii civile şi este parlamentar la primul mandat.

Propunerea lui a fost respinsă, aşadar, de lideri ai organizaţiilor din teritoriu.

Chiar Organizaţia PNL Sibiu, din care Sorin Ilieşiu face parte, a precizat că îl susţine pe Crin Antonescu la preşedinţia PNL.


Etichete PNLUSLCrin AntonescuVictor PontaguvernSorin IlieşiuCălin Popescu Tăriceanu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live