Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

3 Noiembrie 2021
Vizualizari: 552
Comentează add

PNL, PSD şi UDMR vor merge cu propuneri de premier la următoarele consultări de la Palatul Cotroceni

PNL, PSD şi UDMR vor merge cu propuneri de premier la consultări

radio-romania-actualitati

FOTO: presidency

Trei partide, PNL, PSD şi UDMR, au anunţat că vor merge cu propuneri de premier la următoarele consultări de la Palatul Cotroceni, pentru formarea unui nou guvern.

Deocamdată însă, preşedintele Klaus Iohannis nu a convocat partidele, dar ele au început deja negocierile.

O întâlnire între liderii PNL şi USR a avut loc cu puţin timp în urmă; atât Florin Cîţu, cât şi Dacian Cioloş au declarat că s-au pus de acord asupra unor principii, între care propunerea unui premier de la PNL. Liderul liberal, Florin Cîţu, susţine că sunt şanse mari pentru refacerea coaliţiei de dreapta.


Florin Cîţu: Până la urmă am discutat despre principii, dacă vom putea reface această coaliţie, am vorbit despre principii şi apoi, bineînţeles, am vorbit despre programul de guvernare. Am agreat că trebuie să fie un acord al coaliţiei mult mai în detaliu şi am vorbit despre programul de guvernare, /.../ ar trebui să fie în detaliu. Am discutat despre principiu, premiul este de la PNL, nu s-a discutat despre nume de persoane. Am ieşit optimist de la această întâlnire, sunt şanse mari să se refacă coaliţia. Astăzi nu s-a cerut nimic, nu s-a discutat despre... Să ceară cineva ceva.


Realizator: Liderul USR, Dacian Cioloş, a subliniat că USR aşteaptă din partea liberalilor să decidă foarte clar dacă vor să negocieze refacerea coaliţiei sau un guvern cu PSD.


Dacian Cioloş: Acum ne lovim de o decizie a PNL-ului, dacă vrea sau nu să refacă coaliţia. Pentru noi e simplu: diseară sau mâine, PNL-ul ne spune dacă vrea sau nu să refacă colecţia. Dacă vrea, atunci de mâine trebuie să începem aceste discuţii şi asta cred că a fost clar şi pentru colegii de la PNL, că nu avem timp de pierdut. Dacă nu vor să refacem coaliţia şi vor să meargă cu PSD, probabil că de mâine vor începe discuţiile cu PSD.


Realizator: O întâlnire între PNL şi PSD ar urma aibă loc în cursul acestei zile, transmit reporterii Radio România Actualităţi.


Etichete dacian ciolosflorin cituconsultaripartidepnludmrusrklaus iohannispsd(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live