Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZITIA DUMNEAVOASTRA Vineri, 26 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

7 Noiembrie 2018
Vizualizari: 855
Comentează add

Cel mai important punct care se află pe agenda Congresului este alegerea candidatului Partidului Popular European, la preşedinţia viitoarei Comisii Europene.

PNL, PMP şi UDMR participă la Congresul PPE

andrei-serban

Preşedintele Partidului Popular European Joseph Daul  foto:epp.eu

Partidele din România care fac parte din familia populară europeană participă astăzi şi mâine la Helsinki, în Finlanda, la Congresul Partidului Popular European.

Delegaţiile PNL, PMP şi UDMR sunt conduse de preşedinţii formaţiunilor.

Cel mai important punct care se află pe agenda Congresului este alegerea candidatului Partidului Popular European, la preşedinţia viitoarei Comisii Europene, care se va forma după alegerile europarlamentare din primăvara anului viitor.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban care conduce delegaţia partidului a precizat că liberalii îl vor susţine pe Manfred Weber care conduce grupul parlamentar al PPE din Parlamentul European şi este contracandidatul lui Alexander Stubb.

La Congresul de la Helsinki, participă şi o delegaţie a Partidului Mişcarea Populară.

În cadrul întâlnirilor pe care le va avea, delegaţia va reafirma ataşamentul partidului pentru valorile europene: pentru unitate, coeziune şi solidaritate în procesul de consolidare a Uniunii Europene şi va sublinia importanţa susţinerii parcursului european al Republicii Moldova.

Şi UDMR face parte din familia popularilor europeni, iar membrii delegaţiei sale vor susţine necesitatea creării pentru minorităţile naţionale din Europa, a unui sistem de protecţie eficient, care să îi sprijine şi să îi respecte pe toţi cetăţenii continentului.


Etichete PPEPNLPMPUDMRCongresul Partidului Popular European

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live