Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Marţi, 02 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

25 Februarie 2016
Vizualizari: 859
Comentează add

Purtătorul de cuvânt al PNL, deputatul Ionuţ Stroe, a declarat că această iniţiativă nu prezintă soluţii tehnice de redresare a situaţiei de la TVR, ci creează noi funcţii.

PNL nu susţine modificarea legii de organizare şi funcţionare a SRR - SRTv

radiojurnal

Ionuţ Stroe. Foto: ionutstroe.ro.

PNL nu susţine propunerea de modificare a legii de organizare şi funcţionare a Radioului şi Televiziunii publice, pe care o consideră inoportună.

Purtătorul de cuvânt al PNL, deputatul Ionuţ Stroe, a declarat că această iniţiativă nu prezintă soluţii tehnice de redresare a situaţiei de la TVR, ci creează noi funcţii şi impune un mecanism de control editorial şi financiar al celor două instituţii, care funcţionează după aceeaşi lege.

Ionuţ Stroe a precizat că liberalii vor apela la toate pârghiile parlamentare pentru a împiedica adoptarea acestor modificări. 

”Perturbarea situaţiei TVR şi mai ales a Radioului în an electoral este extrem, extrem de periculoasă.

”Am spus-o, vom repeta în Parlament, vom solicita retrimiterea sau chiar respingerea acestei legi, pentru că o considerăm inoportună.

”Ba chiar aş putea spune că ascunde oareşce intenţii de control asupra Televiziunii şi Radioului Public.

”Spre deosbire de TVR, Radioul are un parcurs între bun şi foarte bun. Nu are datorii, fără probleme financiare.

”Este de neacceptat să judeci ambele situaţii cu aceeaşi monedă, pentru că, pactic, sunt situaţii, profiluri şi performanţe total diferite”, a afirmat purtătorul de cuvânt al PNL, deputatul Ionuţ Stroe

Deputatul liberal Ionuţ Stroe a apreciat că situaţia dificilă în care se află Televiziunea Publică este cauzată de managementul defectuos şi nu de legea de organizare şi funcţionare a acesteia.

Liberalii propun crearea unui gup de lucru comun Parlament -  Guvern - SRTV, care să identifice soluţii imediate.

PNL solicită, de asemenea, dezbaterea urgentă a raportului de activitate a Televiziunii Publice şi numirea unui Consiliu de Administraţie.


Etichete PNL nu susţine modificarea legii de organizare şi funcţionare a SRR - SRTvpurtătorul de cuvânt al PNLdeputatul Ionuţ Stroe

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live