Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Luni, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bordeiaşu

27 Februarie 2014
Vizualizari: 1231
Comentează add

Liderul PNL Crin Antonescu spune că pot exista câţiva liberali care să părăsească partidul, dar nu există riscul unei rupturi majore.

PNL "nu se confruntă cu riscul scindării"

alina-bordeiasu

Crin Antonescu. Foto: Arhivă.

Crin Antonescu este încrezător că PNL nu se va scinda în urma demersului făcut de fostul preşedinte liberal Călin Popescu Tăriceanu de înfiinţare a unei noi formaţiuni politice de dreapta.

Convingerea liderului PNL este împărtăşită de aproape toţi şefii organizaţiilor locale, dar şi de liberali de la centru.

Liberalii strâng rândurile în jurul preşedintelui Crin Antonescu, iar demersul lui Călin Popescu Tăriceanu rămâne pentru moment unul izolat.

Lideri de organizaţii judeţene, printre care Alba, Hunedoara, Timiş, Sibiu şi Bistriţa Năsăud s-au pronunţat pentru unitatea PNL şi au criticat gestul fostului preşedinte liberal de a părăsi partidul şi de a pune bazele unei alte formaţiuni politice.

Stelian Dolha, preşedinte PNL Bistriţa Năsăud: "Eu cred că o să fie maximum zece parlamentari care vor fi alături de el. Nu se poate după 24 de ani de liberalism să faci această mişcare. Este vorba de trădare. PNL este strâns unit în jurul preşedintelui Crin Antonescu", spune Stelian Dolha.

Un parlamentar PNL anunţă că devine independent

Deocamdată, singurul parlamentar care a anunţat că demisionează din PNL este deputatul de Buzău Titi Holban.

El se declară nemulţumit de faptul că proiectul USL nu mai există.

"Eu am crezut în acest proiect cu USL şi acum, după ruperea USL, consider în continuare lupta împotriva lui Traian Băsescu şi vreau în continuare să merg pe această cale.

"Îmi dau demisia din PNL şi o să rămân independent o perioadă", spune Titi Holban.

După ce ieri declara că este solidar cu demersul lui Călin Popescu Tăriceanu, astăzi vicepreşedintele PNL Radu Stroe spune că nu pleacă din partid şi că susţinerea sa a vizat doar dorinţa de menţinere a USL.

Călin Popescu Tăriceanu înfiinţează un nou partid

Confruntat cu această situaţie inedită, preşedintele PNL Crin Antonescu spune că partidul nu se va scinda, chiar dacă anumiţi parlamentari poate îl vor urma pe Călin Popescu Tăriceanu.

"Sunt convins de fapt că nu există pericolul unei sciziuni, deci pericolul unei rupturi semnificative. Că pot fi câţiva parlamentari, la un total de 150 întotdeauna este posibil să se întâmple asta.

"Acest partid pe care îl va forma domnul Tăriceanu ar putea fi pe lângă Partidul Conservator cam ce este Partidul Conservator pe lângă PNL. USD reformator ar putea fi, dar nu USL", spune Crin Antonescu.

Fostul preşedinte PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat, cu puţin timp în urmă, printr-un comunicat de presă, că a luat oficial decizia de a înfiinţa Partidul Reformator Liberal, prin formarea unui comitet de iniţiativă.

Călin Popescu Tăriceanu spune că sute de persoane, între care reprezentanţi ai profesiilor liberale şi ai mediului de afaceri, dar şi ai mediului academic, l-au asigurat de sprijinul lor.

Mai multe ştiri despre destrămarea USL găsiţi pe portalul nostru special.


Etichete ruperea USLPNLPSDUSLUSDCrin AntonescuCălin Popescu TăriceanuStelian DolhaTiti HolbanPartidul Reformator Liberal

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live