Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII ''IN MIEZ DE VARA'' (continuare) Joi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

27 Iunie 2022
Vizualizari: 778
Comentează add

Premierul Nicolae Ciucă, liderul PNL, a declarat că liberalii vor susține menținerea cotei unice de impozitare, astfel încât să fie asigurată stabilitatea mediului de afaceri.

PNL nu renunţă la cota unică și nu susține taxa de solidaritate

radiojurnal

  

 Liberalii nu renunţă la cota unică de impozitare și nu susțin taxa de solidaritate, a dat asigurări liderul PNL, premierul Nicolae Ciucă, după discuțiile privind măsurile fiscale pe care le-a avut în forul de conducere al partidului.
 
Social- democrații rămân, în schimb, la ideea că impozitarea progresivă este o soluție pentru România, chiar dacă ea nu poate fi aplicată de anul viitor. .
 
La finalul ședinței PNL, premierul Nicolae Ciucă, liderul partidului, arăta că liberalii vor susține menținerea cotei unice de impozitare, astfel încât să fie asigurată stabilitatea și predictibilitatea mediului de afaceri. "Nu vom susține suprataxarea", mai arăta Nicolae Ciucă, el menționând că anumite excepții vor fi eliminate din Codul Fiscal.
 
Totodată, premierul Nicolae Ciucă a precizat că vor fi eliminate facilitățile fiscale pentru băuturile carbogazoase pe bază de zahăr şi se urmărește creșterea impozitului la jocurile de noroc.
 
Nicolae Ciucă: Nu vom susţine suprataxarea pentru a putea, în felul acesta, să asigurăm protecția locurilor de muncă și, desigur, să putem să gestionăm, astfel încât să nu crească prețurile la bunuri și servicii. Partidul Național Liberal a decis să eliminăm o parte din excepții în ce privește fiscalitatea, în conformitate cu Planul Naţional de Redresare și Reziliență.
 
Şi liderul PSD, Marcel Ciolacu, arăta că a prezentat colegilor săi social-democrați propunerile de modificare a Codului Fiscal și și-a reiterat susținerea pentru taxa de solidaritate.
 
Marcel Ciolacu: Eu îmi menţin că ar fi trebuit. Anumite companii au avut niște venituri excepționale pe perioada pandemiei, pe criza energetică și acele compania ar fi trebuit în acest moment să întoarcă, fiindcă li s-a mărit foarte mult cifra de afaceri și mi-aş fi dorit, în continuare, să venim cu o taxă către educație și sănătate. Nu am convenit-o până acum în coaliție. Noi avem părerea noastră, cei de la Partidul Național Liberal au părerea lor.
 
Până la 1 iulie va fi luată o decizie în ceea ce privește măsurile fiscale pe care coaliția de guvernare, PSD-PNL-UDMR, le va propune.
 

Etichete PNLNicolae Ciucacota unicataxa de solidaritate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live