Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ECONATURA Vineri, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

26 Mai 2014
Vizualizari: 1345
Comentează add

Preşedintele PSD, Victor Ponta, s-a arătat dispus să negocieze refacerea USL. Preşedintele PNL, Crin Antonescu a respins propunerea. Elena Udrea s-a arătat mulţumită de rezultate.

PNL "nu ia mită" PNL "nu ia mită" - Conține audio

andrei-serban

Preşedintele PNL, Crin Antonescu. Foto: Arhivă

Liderul PSD, Victor Ponta, le-a transmis liberalilor că doreşte refacerea Uniunii Social Liberale, însă preşedintele PNL a respins propunerea.

PDL consideră scorul obţinut la alegeri acceptabil, în timp ce UDMR susţine că a demonstrat din nou că e reprezentantul comunităţii maghiare.

Deputatul independent Elena Udrea, susţinătoare a Partidului Mişcarea Populară, crede că formaţiunea a obţinut o victorie la primul său examen în faţa electoratului.  

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat că rezultatul pe care l-a obţinut alianţa PSD-UNPR-PC demonstrează că cetăţenii sprijină programul politic al USL.

Victor Ponta a precizat că PSD, alături de UNPR şi PC, propun să se refacă USL alături de PNL. 

"Suntem dispuşi să ne aşezăm la masă cu liderii PNL, care cred în USL şi doresc refacerea USL, pentru a reporni de acolo de unde am lăsat proiectul pe care românii l-au votat în 2012", a spus premierul. 

PNL "nu ia mită"

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a respins propunerea lui Victor Ponta şi a susţinut că, în continuare, liberalii vor lupta împotriva PSD. 

"Partidul Naţional Liberal nu ia mită. Nu vom lăsa România pe mâna baronilor roşii. Partidul Naţional Liberal va fi principala forţă politică în luptă, în continuare, şi în toamna acestui an, împotriva pesedizării României", a declarat Crin Antonescu. 

Despre rezultatul obţinut de PDL, liderul partidului, Vasile Blaga, a mulţumit alegătorilor şi membrilor de partid, pentru că s-au străduit ca partidul să reprezinte ţara în Parlamentul European.

"Suntem strâns legaţi de Uniunea Europeană, pentru că asta înseamnă mai mulţi bani pentru România, mai mulţi bani pentru proiectele atât de importante de infrastructură, sănătate, învăţământ, bani pentru fermieri, bani pentru întreprinderile mici şi mijlocii", a declarat Vasile Blaga.

UDMR "rămâne un reprezentant credibil"

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a mulţumit şi el comunităţii maghiare. 

"UDMR rămâne un reprezentant credibil nu numai în România, în autorităţile locale, în Parlamentul României, dar şi în Parlamentul European.

Elena Udrea a declarat, în numele Partidului Mişcarea Populară, că rezultatul este o victorie. 

"Ne-am atins primul obiectiv, anume acela de a intra în Parlamentul European. Cred că am dovedit că suntem cel mai important partid de opozitie din România astăzi", spune Elena Udrea.

Dintre independenţi, sondajele de opinie arată că doar Mircea Diaconu a obţinut un mandat de europarlamentar.

Campania electorală "echilibrată şi decentă

Despre cum s-a reflecat campania electorală în mass-media, a vorbit şi preşedinta CNA, Laura Georgescu, la "Apel Matinal", într-un dialog cu Eugen Rusu.

Potrivit acesteia, a fost o campanie echlibrată, "destul de decentă".

În opinia ei, rolul mass-media s-a simţit şi în creşterea numărului celor care au participat la vot.


Etichete alegeri europarlamentare 2014europarlamentareVictor PontaCrin AntonescuElena UdreaVasile BlagaalegerivotrezultatUDMRMircea DiaconuPNLPSDPDLUSLKelemen HunorParlamentul European

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live