Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Marţi, 16 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

30 Martie 2019
Vizualizari: 739
Comentează add

Liberalii afirmă că modificările la Ordonanţa de urgenţă 114 nu garantează scăderea ratelor la creditele bancare.

PNL: Modificările la OUG 114 nu garantează scăderea ratelor la credite

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Liberalii afirmă că modificările la Ordonanţa de urgenţă 114 nu garantează scăderea ratelor la creditele bancare.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, afirmă că noul indice de calcul al ratelor nu poate fi anticipat şi, în consecinţă, românii nu vor putea şti ce va urma în zona tranzacţiilor interbancare.

De asemenea, liberalii estimează că plafonarea preţului la gaze naturale va aduce un nou puseu inflaţionist.

Ionel Dancă: O plafonare a prețului la gazele naturale pentru consumatorii casnici este o iluzie, pentru că diferența dintre prețul plafonat și prețul pieței, uneori de chiar 100% va fi recuperată de producători și distribuitori de la consumatorii industriali, iar aceștia la rândul lor vor transmite acest cost suplimentar în prețul tuturor bunurilor și serviciilor comercializate în România. Cu alte cuvinte, un nou puseu de inflație.

Realizator: De cealaltă parte, preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, este de părere că noua formă a Ordonanţei 114 este în beneficiul oamenilor. El subliniază că unele dintre modificările făcute au fost promovate şi susţinute de ALDE.

Călin Popescu-Tăriceanu: Ministrul energiei, domnul Anton, a fost cel care, de la început de când a fost emisă ordonanţa a făcut o observaţie în legătură cu taxa de 2% pe cifra de afaceri, care ar afecta în mod negativ companiile care lucrează în domeniul cărbunelui. Şi pot să vă spun că această taxă a fost anulată. De asemenea, astăzi, la modificările care au fost introduse s-a renunţat la plafonarea preţului gazelor pentru consumatorii industriali. E un punct de vedere pe care noi l-am susţinut de la bun început, pentru că el introduce o serie de distorsiuni în piaţă între operatorii economici. Şi nu în ultimul rând, aşa cum probabil aţi citit din presă, Comisia Europeană a declanşat procedura de infringement pentru această măsură.


Etichete pnloug 114ratecredit bancarionel dancaladecalin popescu tariceanuministru energiei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live