Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Marţi, 26 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

18 Septembrie 2021
Vizualizari: 344
Comentează add

Ludovic Orban și Florin Cîțu au prezentat moțiunile cu care candidează la funcția de președinte, după care delegații au votat modificarea statutului PNL.

PNL invită USR PLUS la dialog "fără precondiții inacceptabile"

alina-stanuta

  FOTO: Arhivă/RRA.

O rezoluție privind respingerea extremismului politic a fost adoptată astăzi de conducerea PNL, reunită în Biroul Politic Național.
 
Totodată, liberalii invită USR PLUS la dialog fără precondiții inacceptabile, pentru refacerea majorității parlamentare de după alegerile de anul trecut.
 
Biroul Politic a prefaţat şedinţa Consiliului Național.
 
În debutul ședinței, care s-a desfășurat la Palatul Parlamentului, cei doi candidați la funcția de președinte al partidului, actualul lider, Ludovic Orban, și premierul Florin Cîțu s-au întreținut cu cei peste 500 de delegați prezenți în sală.
 
Cei doi candidați au prezentat moțiunile cu care candidează la funcția de președinte, după care delegații au votat modificarea statutului PNL.
 
În alocuțiunea sa, premierul Florin Cîțu declara că se prezintă în fața colegilor săi cu un program care vizează reforma și investițiile și spunea că își dorește ca până la congresul PNL de săptămâna viitoare toți membrii să se poarte civilizat, fără să mai atace PNL.
 
El a mai adăugat că 40 de filiale au votat moțiunea sa 'România liberală', dintre care 34 de filiale doar moțiunea inițiată de Florin Cîțu.
 
La rândul său, președintele Ludovic Orban arăta că printre obiectivele imediate ale viitorului lider liberal se numără refacerea unității PNL, refacerea încrederii cetățenilor români în PNL, dar și refacerea majorității parlamentare, pentru a susține un guvern care să pună în aplicare toate reformele propuse de PNL.
 
El atrăgea atenția că liberalii au pierdut masiv din încredere şi doar 15% dintre români mai cred că România se îndreaptă într-o direcție bună.
 
Printre modificările la statut, se numără creșterea numărului de vicepreședinţi ai PNL. Așadar, săptămâna viitoare, sâmbătă, va avea loc congresul PNL, care va decide prin vot cine va conduce partidul în perioada următoare, Ludovic Orban sau Florin Cîțu.

Etichete pnlflorin cituludovic orbanusr pluscongresul pnl(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live