Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Duminică, 07 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 Noiembrie 2017
Vizualizari: 889
Comentează add

Avocatul Poporului a spus că va analiza cererea PNL, dar se aşteptă şi la sesizări ale organizaţiilor sindicale care au anunţat că vor să atace noile prevederi fiscale

PNL îi cere Avocatului Poporului să atace la CCR modificarea Codului Fiscal

radiojurnal

Victor Ciorbea, avocatul Poporului

 PNL a depus, azi, la Avocatul Poporului, o cerere ca instituţia să sesizeze Curtea Constituţională în legătură cu Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului referitoare la modificarea Codului Fiscal, care ar urma să producă efecte începând cu 1 ianuarie 2018.

În urmă cu puţin timp Victor Ciorbea a explicat că Avocatul Poporului va analiza argumentele liberalilor, dar că se aşteptă şi sesizări ale organizaţiilor sindicale, care au anunţat că vor solicita, de asemenea, contestarea noilor prevederi fiscale.

Reporterul RRA Cătălin Purcaru relatează că Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a precizat într-o conferinţă de presă, că deja a studiat documentul depus de liberali, cu puţin timp în urmă în care PNL susţine că sunt invocate cel puţin trei categorii de motive de neconstituţionalitate.

Victor Ciorbea a precizat că din textul PNL se arată că apar aspecte care vizează nerespectarea cerinţelor prevăzute de legea fundamentală pentru a se adopta o ordonanţă de urgenţă.

Un alt motiv invocat de liberali şi prevăzut în documentul depus la Avocatul Poporului este că sunt menţionate unele încălcări ale drepturilor şi libertăţilor prevăzute în Constituţie şi, nu în ultimul rând, spunea Victor Ciorbea că sunt invocate de către liberari încălcarea unor prevederi a unui tratat pe care România deja l-a ratificat.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a dat asigurări că va studia serios documentul depus de liberali şi se va pronunţa în acest caz.


Etichete Victor CiorbeaAvocatul PoporuluiPNLmodificările Codului Fiscalorganizaţiile sindicale

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live