Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA RADIO (continuare) Vineri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Angela Matei

15 Octombrie 2015
Vizualizari: 1000
Comentează add

În opinia liberalilor, propunerea iniţiată de Liviu Dragnea lezează libertatea de expresie şi îndepărtează România de valorile democratice.

PNL contestă proiectul legii defăimării sociale

angela-matei

Foto: Arhivă.

PNL a anunţat joi că va folosi toate mijloacele legale, inclusiv contestarea la Curtea Constituţională, pentru a împiedica aplicarea proiectului de lege prin care se sancţionează defăimarea socială.

În opinia liberalilor, propunerea iniţiată de Liviu Dragnea lezează libertatea de expresie şi îndepărtează România de valorile democratice.

Deputatul PNL Daniel Gheorghe a susţinut că astfel de proiecte amintesc de practicile dictatoriale.

"Această lege antidefăimare vine pur şi simplu să pună cătuşe libertăţii de gândire şi libertăţii de expresie. Noi considerăm că acest proiect este unul deosebit de periculos, este unul care vine pur şi simplu să creeze un climat de frică în societatea românească şi care nu îşi găseşte niciun fel de suport la ceea ce constituie baza de necesităţi materiale, morale şi sociale ale poporului român în acest moment", a spus Daniel Gheorghe.

Proiectul privind promovarea deminităţii umane şi a tolerenţei faţă de diferenţele de grup a fost adoptat săptămâna trecută de Senat şi urmează să intre în dezbaterea Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional. 


Etichete PNLProiectul privind promovarea deminităţii umane şi a tolerenţei faţă de diferenţele de grupdeputatul Daniel GheorgheLiviu Dragneadefăimarea socialăCurtea Constituţională

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live