Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Miercuri, 27 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

28 Ianuarie 2015
Vizualizari: 962
Comentează add

Copreşedintele PNL, Vasile Blaga spune că liberalii sunt consecvenţi în susţinerea votului prin corespondenţă, pentru ca românii de peste hotare să poată vota în ziua alegerilor.

PNL, "consecvent în susţinerea votului prin corespondenţă"

oana-bala

Consultări cu partidele politice la Cotroceni. Foto: presidency.ro.

La Palatul Cotroceni s-au încheiat consultările dintre preşedintele Klaus Iohannis şi liderii PNL.

Copreşedintele PNL, Vasile Blaga, a afirmat, că liberalii sunt consecvenţi în susţinerea votului prin corespondenţă, pentru ca românii de peste hotare să poată vota în ziua alegerilor.

El a precizat, că trebuie asigurate eliminarea votului multiplu şi a turismului electoral.

"Noi suntem consecvenţi, Partidul Naţional Liberal, şi considerăm, că cetăţenii români, oriunde sunt în ziua votului, trebuie să poată să şi voteze şi, de aceea, susţinem votul prin corespondenţă. Ba mai mult, învăţând din experienţa campaniei electorale, trebuie ca să asigurăm posibilitatea ca să se elimine în totalitate votul multiplu, turismul electoral, pentru că, iată, avem şi noi de învăţat, dacă vrem, din acest punct de vedere, măcar de la fraţii noştri moldoveni, care, pot să spună într-un program pe care îl aplică, dacă mai ai dreptul să votezi în Bucureşti, dacă nu cumva ai votat în Dubăsari", a spus Vasile Blaga.

În ceea ce priveşte legea alegerilor locale, liberalii susţin, că alegerea primarilor şi a preşedinţilor consiliilor judeţene să se facă în două tururi, iar în privinţa alegerilor generale, Vasile Blaga a spus, că trebuie redus numărul de parlamentari, trebuie să existe două Camere şi un sistem de vot mixt.

La rândul său, copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a spus că liberalii au discutat cu şeful statului despre o procedură de urgentare a aprobării solicitărilor venite de la parchete.


Etichete Palatul CotroceniKlaus IohannisPNLVasile BlagaconsultariAlina Ghorghiu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live