Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: NOAPTE BUNĂ COPII! Joi, 22 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bordeiaşu

22 Iunie 2015
Vizualizari: 997
Comentează add

Partidul Naţional Liberal va începe o campanie de strângere de semnături în întreaga ţară pentru demiterea premierului Victor Ponta, au anunţat co-preşedinţii liberalilor.

PNL cere sprijin popular pentru demiterea lui Victor Ponta

alina-bordeiasu

Co-preşedinţii PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga. Foto: pnl.ro.

Partidul Naţional Liberal va demara pe perioada verii o campanie de strângere de semnături în întreaga ţară pentru demiterea premierului Victor Ponta.

Anunţul a fost făcut de co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu, care spunea că liberalii cer părerea şi sprijinul cetăţenilor, pentru a-l determina pe Victor Ponta să demisioneze.

Alina Gorghiu preciza că deşi demersul PNL nu are efect juridic, va fi un semnal puternic venit din partea oamenilor pe care - spun liderii partidului - Victor Ponta nu îl poate ignora.

PNL mai doreşte ca în Comisia de revizuire a Constituţiei din Parlament să se discute despre posibilitatea reintroducerii instituţiei revocării prim-ministrului.

Liberalii cred că Victor Ponta pune România într-o situaţie defavorabilă pe plan intern şi extern.

Co-preşedintele PNL, Vasile Blaga, a mai anunţat că parlamentarii partidului vor vota proiectul de Cod Fiscal, întrucât liberalii sunt de acord cu reducerea TVA la 19% de la 1 ianuarie 2016. 

Vicepremierul Gabriel Oprea, propus interimar la conducerea Guvernului

Premierul Victor Ponta a anunţat că-i va trimite, azi, preşedintelui Klaus Iohannis solicitarea scrisă de a-l desemna prim-ministru interimar pe vicepremierul Gabriel Oprea, pe perioada convalescenţei, după operaţia la genunchi.

Într-un comunicat al guvernului se precizează că recuperarea va dura aproximativ 3 săptămâni, după care premierul îşi va relua activitatea la Palatul Victoria.

În comunicat mai scrie că activitatea Executivului nu va fi afectată în acest timp, Ponta delegându-i lui Oprea toate atribuţiile de coordonare a Cabinetului.


Etichete PNLstrângere de semnăturiAlina GorghiuVasile Blagademiterea lui Victor Pontareducerea TVA

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live