Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA ŞI RADIO Duminică, 16 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

12 Septembrie 2018
Vizualizari: 629
Comentează add

Liberalii au depus, astăzi, la Avocatul Poporului o solicitare prin care acesta să sesizeze Curtea Constituţională asupra ordonanţei de urgenţă privind rectificarea bugetară.

PNL cere sesizarea Curţii Constituţionale privind rectificarea bugetară

-

 

Liberalii au depus, astăzi, la Avocatul Poporului o solicitare prin care acesta să sesizeze Curtea Constituţională asupra ordonanţei de urgenţă privind rectificarea bugetară, emisă, în opinia lor, în mod neconstituţional şi nelegal de cabinetul Dancilă.

PNL consideră că nu era nevoie de o ordonanţă de urgenţă pentru rectificarea bugetară, atât timp cât parlamentul se află în sesiune ordinară.

Pe de altă parte, liberalii acuză faptul că ordonanţa a fost emisă fără avizul consiliului legislativ, ceea ce este contrar normativelor de tehhnică legislativă.

Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al PNL: Pe fond, toată această chestiune arată că bugetul României, construit de guvernarea PSD-ALDE, condusă de doamna Dăncilă și de domnul Dragnea, a fost prost construit încă de la început și că nu are nicio legătură cu realitățile economice. Și tot ceea ce a fost în această vară, legat de epopeea acestei rectificări bugetare, a fost o propagandă ieftină, pentru că, de fapt, în realitate, ei nu sunt în stare să gestioneze finanțele publice ale țării, nu sunt în stare să combată evaziunea, să crească încasările la buget, care să le permită acoperirea cheltuielilor.

Realizator: La rândul său, avocatul poporului, Victor Ciorbea, a declarat că toate argumentele din solicitarea PNL vor fi analizate şi coroborate cu celelate sesizări, urmând să ia o decizie în perioada următoare.

Victor Ciorbea: Fără îndoială că aceste argumente suplimentare prezentate de conducerea PNL le vom corela cu solicitarea publică făcută de domnul preşedinte și vom trage o concluzie finală, dacă sunt sau nu argumente și elemente care să justifice ridicarea ujnei excepții la Curtea Constituţională privind această ordonanță de urgență de rectificare bugetară.
 


Etichete rectificare bugetaraPNLAvocatul PoporuluiCurtea Constituţională

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live