Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

7 Iunie 2019
Vizualizari: 306
Comentează add

Solicitarea PNL vine după ce Executivul a adoptat, în această săptămână, o OUG privind reintroducerea votului uninominal la alegerea preşedinţilor de consilii județene.

PNL cere Avocatului Poporului să atace la CCR Ordonanța de Urgență 40

radiojurnal

 Foto: Arhivă.

Liberalii îi solicită Avocatului Poporului să sesizeze la Curtea Constituţională Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului referitoare la alegerea președinţilor de Consilii Judeţene.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a declarat, astăzi, că acest act normativ încalcă grav legea fundamentală şi introduce o discriminare între aleşii locali.

"Prin această ordonanţă, Ordonanţa 40, Guvernul Dăncilă a arătat că nu a înţeles nimic din votul românilor din 26 mai. Cerem Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituţională cu privire la această ordonanţă, pentru că nu se justifică în niciun fel urgenţa adoptării unui astfel de act normativ şi, de asemenea, încalcă grav prevederile Constituţiei, pentru că, în Constituţie, preşedinţii consiliilor judeţene nu sunt autorităţi publice cu rang constituţional, nu sunt aleşi locali prevăzuţi în Constituţie", a declarat oficialul PNL.

Executivul a adoptat, în această săptămână, o Orodonanţă de Urgenţă privind reintroducerea votului uninominal la alegerea preşedinţilor de consilii judeţene.


Etichete CCRCurtea ConstituționalăOUGpnlIonel Dancăconsilii județenealegeri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live