Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Joi, 15 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

7 Octombrie 2019
Vizualizari: 490
Comentează add

Liderul PSD, Viorica Dăncilă, a calificat drept iresponsabile afirmaţiile PNL legate de promisiuni ale social-democraţilor de bani şi funcţii în schimbul respingerii moţiunii.

PNL avertizează "negociatorii PSD" în legătură cu promisiunile de fonduri

radiojurnal

 Foto: Agerpres.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, i-a avertizat pe negociatorii PSD că orice promisiune în bani sau în funcţii făcută parlamentarilor pentru a le schimba opţiunea cu privire la moţiunea de cenzură reprezintă o infracţiune.

Liderul liberal spune, însă, că PNL va continua să încerce, în aceste zile, să-i convingă şi pe alţi senatori şi deputaţi să voteze moţiunea chiar dacă nu au semnat-o.

"Începe săptămâna decisivă. Partidul Național Liberal este mobilizat la maximum pentru a asigura reușita moțiunii de cenzură. Echipele de negociere ale Partidului Național Liberal continuă discuțiile cu parlamentari independenți PSD sau din Grupul minorităților naționale pentru a convinge un număr cât mai mare de parlamentari, în afara celor 237 care au semnat, să vină la vot și să voteze în favoarea moțiunii de cenzură", susţine preşedintele PNL, Ludovic Orban.

De cealaltă parte, liderul PSD, premierul Viorica Dăncilă, a calificat drept iresponsabile afirmaţiile PNL legate de promisiuni ale social-democraţilor de bani şi funcţii în schimbul votului negativ pentru moţiune. Premierul mai spune că demersul opoziţiei nu va avea succes, iar dacă totuşi moţiunea va trece, subliniază Viorica Dăncilă, preşedintele Klaus Iohannis trebuie să vină cât mai rapid cu o propunere de premier.

"Eu cred că președintele ar trebui să facă o nominalizare cât mai repede, dacă vrea, într-adevăr, să de-a dovadă de bună credință și că vrea să schimbe acest 'guvern eșuat', cum spune domnia sa. Eu spun că suntem un guvern eficient. Nu am rezolvat totul, dar am rezolvat foarte multe puncte din programul nostru de guvenare. Eu cred că atunci trebuie să dea dovadă de responsabilitate și să numească un premier cât mai repede posibil", a declarat pre;edintele PSD, Viorica Dăncilă.


Etichete Ludovic OrbanopoziţiemoţiunePNLPSDViorica Dăncilă,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live