Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Vineri, 16 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bordeiaşu

5 Iunie 2015
Vizualizari: 1123
Comentează add

UDMR spune că aşteaptă să vadă textul moţiunii, înainte de a decide cum va vota, iar Guvernul, vizat direct de acest document.

PNL a depus azi moțiunea de cenzură la adresa guvernului

alina-bordeiasu

Foto: Arhivă.

Liberalii speră să convingă şi alţi parlamentari să susţină moţiunea de cenzură depusă astăzi împotriva guvernului Ponta şi vor purta discuţii, până în ziua votului, cu senatorii şi deputaţii de la toate grupurile parlamentare.

UDMR spune că aşteaptă să vadă textul moţiunii, înainte de a decide cum va vota, iar Guvernul, vizat direct de acest document, susţine, prin vocea premierului, că majoritatea funcţionează foarte bine în Parlament.

Premierul Victor Ponta declara că moţiunea de cenzură este dreptul democratic al opoziţiei şi că guvernul este pregătit să răspundă acestei acţiuni.

De altfel, spunea că nu crede în reuşita demersului PNL, pentru că majoritatea parlamentară funcţionează foarte bine.

"Noi suntem pregătiţi să răspundem. Este o acţiune democratică a opoziţiei, însă, după cum aţi văzut foarte bine majoritatea actuală funcţionează şi toate proiectele pe care le avem în derulare intenţionăm să le ducem la bun sfârşit până la sfârşitul lui 2016", a spus Victor Ponta.

UDMR, formaţiunea de la care PNL speră să obţină voturi în favoarea moţiunii de cenzură, spune că aşteaptă să vadă documentul înainte de a decide cum va vota.

Deputatul UDMR, Márton Árpád, preciza că parlamentarii Uniunii vor discuta această problemă în şedinţa de luni.

"Va trebui să citim textul după care, în funcţie de dezbatere, se ia sau nu se iau decizii asupra modului cum vom vota. Există şi situaţii când părerile sunt atât de diverse, fiecare urmând să voteze după propria conştiinţă", a spus Marton Arpad.

Minorităţile naţionale, altele decât cea maghiară, vor rămâne consecvente principiului de a nu vota nicio moţiune de cenzură indiferent de temă şi iniţiatorii - ne-a declarat liderul acestora, Varujan Pambuccian.

Guvernul Ponta se confruntă pentru a treia oară cu o moţiune de cenzură împotriva sa, după ce anul trecut au fost respinse de către Parlament două astfel de acţiuni ale opoziţiei.


Etichete PNLVictor PontavotsenatorideputatiUDMRmotiune de cenzura

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live