Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Luni, 16 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulia Gherman

5 Noiembrie 2021
Vizualizari: 447
Comentează add

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a apreciat că cele două formaţiuni se află pe un drum corect, care poate duce către formarea unei majorităţi.

PNL şi PSD încearcă să formeze o majoritate parlamentară stabilă

iulia-gherman

 Marcel Ciolacu.      Foto:facebook.com/CiolacuMarcel

Am găsit multe lucruri care pot să ne unească, a declarat preşedintele PNL, Florin Cîţu, după două ore de negocieri cu liderul PSD, Marcel Ciolacu. A fost o primă discuţie catalogată drept bună de liderul liberal. La rândul său, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a apreciat că cele două formaţiuni se află pe un drum corect, care poate duce către formarea unei majorităţi.
 
Echipele de negociere PNL şi PSD încearcă să găsească o formulă guvernamentală, cu o majoritate parlamentară solidă, după ce două tentative de învestire a unui guvern minoritar au eşuat.
 
O primă discuţie bună, în care au fost prezentate lucruri care pot să ne unească, a fost concluzia prezentată de liderul PNL, Florin Cîţu, după întâlnirea cu delegaţia socia l-democraţilor. Nu s-a discutat despre cum vor fi împărţite ministerele şi nici despre numele premierului, a spus preşedintele partidului.
 
"Avem o criză în sănătate, avem o criză în energie şi pentru acetea avem nevoie de o guvernare stabilă. Dacă reuşim împreună cu cei de la PSD să facem acest lucru este ok. Românii trebuie să înţeleagă că am ajuns în această situaţie pentru că foştii colegi de coaliţie au plecat la guvernare, au semnat o moţiune cu cei de la AUR şi apoi au dat jos un guvern. După aceea nu am mai reuşit să găsim o majoritate în Parlamentul României. PNL a flexibilizat mandatul şi acum încearcă să găsească majoritatea", a declarat Florin Cîţu.
 
Despre un efort comun şi o guvernare stabilă şi coerentă a vorbit şi liderul PSD Marel Ciolacu. El a spus că social-democraţii vor finaliza zilele următoare programul de guvernare al partidului, care ar putea fi apoi coordonatcu programul susţinut de PNL.
 
PSD îşi păstrează însă decizia de a se prezenta la consultrile de la Cotroceni cu o propunere de premier.
 
"Prioritatea numărul unu este stabilizarea României, printr-un efort comun şi pentru un plan de guvernare coerent, să încercăm să ajungem într-un ritm aşteptat de români. Am încercat să găsim lucrurile care ne aseamănă, nu ne despart. În primul rând, în acest moment, buna-credinţă", a spus Marcel Ciolacu.
 
Concluziile primelor discuţii cu USR şi PSD vor fi prezentate în cadrul şedinţei Biroului Politic al PNL.

Etichete alianțăcoalițiePSDMarcel CiolacuPNLFlorin Cîţu,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live