Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Duminică, 05 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristiana Sabău, Bistriţa-Năsăud

12 Noiembrie 2019
Vizualizari: 315
Comentează add

Pneumonia este una din bolile care duce la deces, dacă nu este tratată corespunzător, iar de cele mai multe ori victimele sunt copiii.

Pneumonia ucide anual 800 de mii de copii

cristiana-sabau-bistrita-nasaud

 Foto: Arhivă.

Pneumonia este una din bolile care duce la deces, dacă nu este tratată corespunzător, iar de cele mai multe ori victimele sunt copiii.

Statisticile organizaţiilor internaţionale arată că această boală ucide anual 800 de mii de copii. Azi, de Ziua Mondială de Luptă Împotriva Pneumoniei, medicii reiterează că vaccinarea poate preveni maladia.

Şi la noi în ţară boala poate fi fatală, iar complicaţiile duc la decesul pacientului, aşa cum s-a întâmplat în judeţul Bistriţa-Năsăud, unde au fost trei astfel de cazuri. Corespondenta RRA, Cristiana Sabău, a aflat care este situaţia.

Reporter: Considerată de Organizația Mondială a Sănătății drept ucigaşul uitat al copiilor, pneumonia poate apărea la orice vârstă, dar este periculoasă în special pentru cei mici. 
Medicul Ana Maria Piticaș șefa secției de boli infecțioase de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița: Pneumonia este în primul rând o complicație a virozelor. Pe ce fond apare? Scăderea imunității, nu respectă poate indicațiile de repaus la domiciliu, de tratament.

Reporter: În ultima perioadă dintre cei peste 150 de bistrițeni care au boala, 22 au ajuns în spital, iar jumătate dintre ei sunt copii. În cazul lor pneumonia s-a manifestat violent. 

Medicul Anca Andrițoiu de la Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud: Cu vărsături, cu diaree, față de cele care mergeau mai mult pe respirator. Singura metodă de a preveni este prin vaccinare, sigur, și metodele de igienă pe care trebuie să le luăm: spălat pe mâini, batistă atunci când tușim, când strănutăm ca să nu se răspândească virusul, să evităm colectivitățile când suntem bolnavi.

Reporter: Din păcate, însă în ultima perioadă în farmaciile din Bistrița este criză de vaccinuri antigripale, cele gratuite fiind distribuite deja pentru categoriile vulnerabile.


Etichete pneumoniecopii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live