Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Joi, 17 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

13 Noiembrie 2018
Vizualizari: 952
Comentează add

PMP Bucureşti îi cere primarului general al Capitalei să nu renunţe la 1.200 de salariaţi din domeniul administrativ.

PMP Bucureşti cere păstrarea la PMB a 1200 salariaţi

radu-dobritoiu

Partidul Mişcarea Populară filiala Bucureşti i-a trimis marţi o scrisoare deschisă primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, prin care îi cere să nu renunţe la 1.200 de salariaţi din domeniul administrativ.

PMP Bucureşti susţine că i-a scris edilului în urma discuţiilor purtate de conducerea PMP Bucureşti şi reprezentanţii Sindicatului 'Meridian' Bucureşti, care are în componenţă şi sindicatele reprezentative ale Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti, ale Administraţiei Fondului Imobiliar, ale Administraţiei Străzilor Bucureşti şi a Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor din Bucureşti.

'Având în vedere recenta Hotărâre de Consiliu General pe care aţi promovat-o şi în urma căreia toate Direcţiile din cadrul Primăriei Capitalei mai sus menţionate au fost desfiinţate, vă somăm ca în cel mai scurt timp posibil să procedaţi la integrarea celor peste 1.200 de oameni care îşi pierd efectiv locul de muncă şi care, conform calificării fiecăruia, pot fi direcţionaţi către Societăţile Comerciale aflate în subordinea dumneavoastră! Este un act inuman şi profund lipsit de orice logică administrativă ca oameni care au calificare şi vechime în meseria pe care au practicat-o ani de zile să fie lăsaţi pe drumuri sau, mai rău, înlocuiţi de persoane numite pe criterii politice şi fără experienţă în domeniile vitale ale oraşului. Partidul Mişcarea Populară filiala Bucureşti îşi rezervă dreptul de a contesta în instanţă aceste hotărâri nedrepte sau, pe cale administrativă, de a depune un proiect de Hotărâre prin care aceste inechităţi să fie îndreptate', se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

PMP Bucureşti face totodată un apel către toate partidele de opoziţie să se alăture acestui demers.

'Nu vorbim numai de cei peste 1.200 de salariaţi care sunt forţaţi să demisioneze fără a avea vreo garanţie că vor fi reangajaţi. Vorbim în special de blocarea nejustificată a unor servicii publice, dar şi de plăţi duble, atât către companiile municipale, cât şi către administraţiile menţionate. Toate acestea, fără ca bucureştenii să beneficieze de servicii mai bune şi mai ieftine, ci dimpotrivă', a declarat preşedintele PMP Bucureşti, Cristian Petrescu, citat de comunicatul PMP.

Administraţia Străzilor, ALPAB, Administraţia Cimitirelor şi Administraţia Fondului Imobiliar se desfiinţează, conform unei hotărâri adoptate pe 18 octombrie de Consiliul General al Municipiului Bucureşti.
 


Etichete Administraţia StrăzilorALPABAdministraţia Cimitirelorangajati Primarie Bucuresti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live