Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Luni, 01 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Cristina Moise, Buzău

28 Mai 2012
Vizualizari: 1146
Comentează add

Pământul şi sărăcia şi-au unit forțele și atacă din plin zonele montane din Buzău și Vrancea.

Pãmânt şi sãrãcie în frãmantare Pãmânt şi sãrãcie în frãmantare - Conține audio

cristina-moise-buzau

foto: Cristina Moise


Fiecare ploaie aduce zâmbet şi lacrimi. Fericirea vine în suflet, cãci oamenii stiu cã vor primi roade de la pãmant, numai cã pãmantul dã şi suferinţã pentru cã s-a sãturat de apã şi o ia la vale din drum, din munte, pe langã case sau cu tot cu case.

Alunecãrile le-au furat drumul vrâncenilor de la Spulber, pe al buzoienilor din Terca – comuna Lopãtari, iar în alte zeci de cazuri casele au fost prinse de falii afurisite care nu mai pot sta locului.

Nu mai e loc de lacrimi ca prin 2005-2007 pentru cã oamenii sunt pãțiți de fiecare datã. Acum mai au pe cap şi o sãrãcie fãrã precedent. Nici nu știu de unde sã-şi procure lemn chiar dacã pădurea e lângă casă, cu tăiatul s-a cam terminat, iar banii nu mai vin cu siguranță decât din pensii.

Muntenii plâng de sărăcie. Parcă niciodată de câtă vreme umblu printre oameni cu microfonul nu am văzut atât de multă lume umblând cu haine rupte și jerpelite, lume slabă şi lume fără zâmbet când îi întreb ce fierb astăzi în oală.

Pământul şi sărăcia şi-au unit forțele și atacă din plin zonele montane din Buzău și Vrancea. Iar astăzi ploua din plin. Din nou.


Etichete BuzăuVranceaalunecări de terencalamități naturalesărăcie

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live