Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 16 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Autor

Sergiu Şteţ, Shanghai

6 Septembrie 2009
Vizualizari: 1182
Comentează add

Mai multe gospodării din Bucureşti au fost inundate.

Ploile au creat din nou probleme

sergiu-stet-shanghai

Foto: Agerpres

Mai multe curţi şi locuinţe au fost inundate în cartierul Berceni din sectorul 4 al capitalei.

Ploile abundente din noaptea de sâmbătă spre duminică, au depăşit capacitatea sistemului de canalizare din câteva zone ale Bucureştiului. 

Reprezentanţii Inspectoratului de Urgenţă Bucureşti au intervenit cu motopompe pentru a scoate apa din locuinţe.

Cele mai afectate de ploaia torenţială au fost câteva străzi din cartierul Berceni.

Apa a intrat în curţile şi în casele oamenilor. Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, s-a deplasat în cursul nopţii în zonele inundate, pentru a evalua pagubele produse de ploi. Autorităţile au anunţat că vor oferi locuinţe provizorii celor care au casele inundate.

În judeţul Argeş, un drum forestier a fost rupt sâmbătă seară de o viitură formată în urma ploilor abundente. Două maşini au fost luate de ape, persoanele aflate în maşini reuşind să se salveze.

Ulterior, pompierii şi salvamontiştii au ajutat un grup de 14 copii şi pe însoţitorii acestora să traverseze zona cu ape revărsate. Copiii erau în cantonament la cabana Cuca, iar furtuna i-a surprins pe drumul de întoarcere spre Voina.

Patru localităţi au fost afectate de ploi şi în judeţul Iaşi. În comuna Grajduri câţiva stâlpi de electricitate au căzut la pământ din cauza vântului puternic şi grindinei.

În localităţile Isaia şi Răducăneni ploaia a adus de pe versanţi bolovani şi pământ pe şosea, iar un autovehicul a fost luat de ape şi dus la aproximativ 300 de metri. Circulaţia a fost întreruptă câteva ore până când şoseaua a fost curăţată.

Meteorologii au actualizat atenţionarea de cod galben pentru ploi însemnate cantitativ şi intensificări ale vântului. Avertizarea de cod galben a fost restrânsă la 26 de judeţe.

Şi hidrologii au emis atenţionare de cod galben ce vizează posibilitatea producerii de inudaţii. 

Conform atenţionării ar putea avea loc inundaţii locale în bazinele hidrografice Târnave, Olt, Homorod, Râul Negru, Suceava, Moldova, Siret superior, Prut superior, Jijia şi Bahlui.
 


Etichete ploicod galbenmeteohidrogospodăriicurţipiedonebucureşti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live