Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINAL Joi, 21 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

29 Iunie 2018
Vizualizari: 349
Comentează add

Un cod portocaliu este valabil în 12 judeţe, până mâine-dimineaţă la ora 6, iar ulterior până la ora 23 în 10 judeţe.

Ploile torenţiale vor continua

radiojurnal

 

Ploile torenţiale vor continua, avertizează meteorologii. Cea mai mare parte a ţării se află sub cod galben până duminică la ora 6, exceptând unele zone din sud şi sud-est. Un cod portocaliu este valabil în 12 judeţe, până mâine-dimineaţă la ora 6, iar ulterior, până la ora 23, în zece judeţe, din jumătatea de nord a Moldovei, în Carpaţii Orientali, în Maramureş şi în sud-estul Transilvaniei.

Potrivit corespondenţilor Radio România Actualităţi, sute de gospodării şi drumuri comunale au fost inundate în urma ploilor abundente. Staţiunea Băile Olăneşti din judeţul Vâlcea riscă să rămână izolată după ce zidul de susţinere a drumului care face legătura cu Râmnicu Vâlcea a căzut pe o suprafaţă de 40 de metri, în urma ploilor.

Mai sunt în pericol reţeaua de apă şi conducta de gaze din zonă. Un alt judeţ afectat este şi Neamţ. Dacă dimineaţă erau inundate 3 case şi 34 de gospodării, nici până la această oră Instituţia Prefectului nu are actualizată situaţia, chiar dacă în judeţ a plouat torenţial.

Pe Drumul Naţional 15B, la Poiana Largului, traficul rutier este îngreunat din cauza aluviunilor aduse de torenţi. Şi în alte localităţi sistemul de canalizare nu a făcut faţă. Este cazul oraşului Târgu Neamţ.

În mai multe localităţi din judeţ sunt probleme cu drumurile comunale din cauza şanţurilor şi rigolelor înfundate. Acum se acţionează pentru degajarea carosabilului. Autorităţile judeţene şi locale sunt în alertă, fiind instituită permanenţă la primării.

 

Etichete cod portocaliucod galbenploiaversemeteoNemţVâlceaOlăneşti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live