Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Luni, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandra Coşlea

29 Martie 2013
Vizualizari: 1522
Comentează add

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteorologică pentru precipitaţii şi intensificări de vânt valabilă în week-end, în toată ţara.

Ploi în toată ţara, începând de vineri seara

alexandra-coslea

Foto: Arhivă

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteorologică pentru precipitaţii şi intensificări de vânt valabilă în week-end, în toată ţara.

Informarea va intra în vigoare vineri, la ora 23.00, şi va expira duminică, ora 23.00.

Potrivit ANM, în intervalul menţionat, temporar va ploua în toate regiunile, iar la altitudini de peste 1.500 de metri precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Mai ales în noaptea de vineri spre sâmbătă şi din nou în cursul zilei de duminică, în Banat, Crişana, Maramureş, nord-vestul Transilvaniei şi în zona Munţilor Apuseni, cantităţile de apă vor depăşi 15 litri/metrul pătrat şi, izolat, 25 de litri/metrul pătrat.

Vântul va sufla în general moderat, iar în vestul ţării şi la munte va avea intensificări temporare, cu viteze de peste 50 kilometri/oră, rafalele depăşind în zona montană înaltă 70 de kilometri/oră.

În Ungaria, cod galben de ninsori şi ploaie îngheţată

În Ungaria, serviciul de meteorologie a emis pentru astăzi atenţionări cu cod galben, valabile pentru şapte judeţe din centrul şi nordul ţării, unde sunt aşteptate ninsori şi ploaie îngheţată.

Autorităţile recomandă şoferilor să plece la drum doar cu autovehicule dotate corespunzător şi să se informeze în legătură cu starea vremii.

Sâmbătă va ploua în estul şi sud-estul Ungariei, şase judeţe fiind sub incidenţa unor atenţionări cu cod galben.

Corespondentul Radio România Actualităţi Emil Groza ne-a mai transmis că, de mâine seară, de la ora 23, ora României şi până luni, la aceeaşi oră, în Ungaria intră în vigoare restricţii de circulaţie pentru camioanele mai grele de 7,5 tone, în condiţiile sărbătoririi Paştelui Catolic.


Etichete meteovremeweek-endploiavertizaremeteorologivântBanatCrişanaTransilvania

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live