Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bordeiaşu

10 August 2021
Vizualizari: 503
Comentează add

Plenul Senatului se reuneşte în sesiune extraordinară

alina-bordeiasu

Foto Arhiva/ Agerpres

Plenul Senatului se reuneşte în sesiune extraordinară, în vederea informării privind adoptarea de către Guvern, pe 5 august, în vacanţa parlamentară, a ordonanţei de urgenţă prin care se abrogă prevederi referitoare la debranşarea clienţilor rău-platnici la gaze naturale şi energie electrică.

În cursul dimineţii, USR-PLUS şi PNL au avut reuniuni separate ale conducerilor, iar după-amiază este programată o şedinţă a coaliţiei de guvernare.

Alina Bordeiaşu urmăreşte, de la Senat, agenda politică a zilei. Bună ziua, Alina!

Reporter: Alina Bordeiaşu  - Bună ziua! Premierul Florin Cîțu a declarat că vor exista cu siguranță modificări față de forma inițială a rectificării bugetare.

Şeful Executivului a precizat că în ședința coaliției de guvernare care va începe la ora 15:00, se va face o analiză pe cifre, astfel încât rectificarea să țină cont de o constrângere și anume, menținerea deficitului sub 7,16 la sută din Produsul Intern Brut.

Florin Cîțu: Sunt bani în această rectificare pentru a implementa programul de guvernare al  acestei coaliţii. Sunt bani în această rectificare pentru a ne asigura că investițiile continuă, de a ne asigurat că menţinem acest ritm de creștere economică și de creștere a productivității.

Reporter: PNL vrea bani în plus pentru Ministerele Sănătății și Dezvoltării, pentru bugetele locale și cele ale universităților - anunța președintele PNL, Ludovic Orban.

Cel mai probabil, sume mai mari vor fi direcționate și către Ministerul Transporturilor, după ce liderii USR PLUS au fost în nemulțumiți de banii alocați inițial.

La finalul ședinței conducerii USR PLUS de astăzi, copreședintele Dacian Cioloș spunea că este nevoie de creșteri de fonduri pentru CFR și Metrorex, pentru întreținerea de drumuri și căi ferate.

De asemenea, USR PLUS va susține în ședința coaliției și acordarea de vouchere pentru cei care se vaccinează împotriva COVID-19.

Peste aproximativ o oră, activitate va fi și în plenul Senatului, convocat astăzi în sesiunea extraordinară.

Este vorba despre o informare privind adoptarea de către Guvern, săptămâna trecută, a unei ordonanțe ce vizează debranșarea clienților care nu plătesc facturile la gaze naturale și energie electrică.

După informarea plenului, comisiile de specialitate din Senat vor finaliza raportul la acest act normativ.


Etichete Plenul Senatuluisesiune extraordinară(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live