Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

2 Martie 2015
Vizualizari: 1075
Comentează add

Plenul reunit al parlamentului l-a ales astăzi cu majoritate de voturi pe Eduard Hellvig în funcţia de director al SRI. Acesta a depus apoi jurământul în faţa parlamentarilor.

Plenul Parlamentului l-a validat pe Eduard Hellvig ca şef al SRI

alina-stanuta

Eduard Hellvig. Foto: wikipedia.org.

Plenul reunit al parlamentului l-a ales astăzi cu majoritate de voturi pe Eduard Hellvig în funcţia de şef al Serviciului Român de Informaţii. 

Camerele reunite ale Parlamentului l-au votat pe Eduard Hellvig ca şef al Serviciului Român de Informaţii cu 498 de voturi pentru şi 15 împotrivă.

Noul director al Serviciului Român de Informaţii, Eduard Hellvig, spune că priorităţile serviciului vor fi combaterea corupţiei şi dezvoltarea capacităţii de apărare naţională. 
 
Liderul Grupului parlamentar al PSD din Senat, Ilie Sârbu, spune că experienţa politică, pregătirea profesioală şi echilibrul îl recomandă pe Eduard Hellvig pentru a conduce Serviciul Român de Informaţii. 
 
"E un om destul de echilibrat, ponderat şi eu cred că la SRI e nevoie de calm, de gândire aşezată, fară impulsuri de moment", a mai spus Ilie Sârbu.  
 
Şi senatorul UDMR Verestoy Attila apreciază activitatea lui Eduard Hellvig, despre care spune că va duce mai departe linia impusă de fostul director, George Maior. 
 
Deputatul PNL Cristina Pocora spune că Eduard Hellvig are pregătirea necesară pentru a conduce Serviciul Român de Informaţii.  
 
"Are pregătirea necesară, are şi profilul uman necesar pentru conducerea unei astfel de instituţii", a mai spus Cristina Pocora. 
 
Eduard Hellvig va participa mâine la prima sedinţă a CSAT convocată la Palatul Cotroceni.

Etichete Camerele reunite ale ParlamentuluiEduard HellvigServiciul Român de InformaţiivotGeorge MaiorIlie SârbuCristina PocoraCSAT

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live