Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Marţi, 28 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

5 August 2021
Vizualizari: 192
Comentează add

Aproape 1.500 de angajați ai Complexului Energetic Hunedoara își primesc plățile compensatorii.

Plăți compensatorii la Complexul Energetic Hunedoara

florin-lepadatu

 Foto Ilie Pintea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - Cei aproape 1.500 de angajați ai Complexului Energetic Hunedoara, disponibilizați de curând, își primesc joi plățile compensatorii, cele mai mari acordate până acum în cadrul concedierilor colective.

Ei beneficiază de câte 10.000 de euro și de plăți lunare în completarea ajutorului de șomaj acordate timp de cel puțin doi ani.

Are detalii corespondentul RRA, Ilie Pintea: "Toți cei 1.477 de angajați ai Complexului Energetic Hunedoara care au fost concediați colectiv primesc astăzi plățile compensatorii în valoare de câte 10.000 de euro fiecare, impozitate cu 10%. În plus, guvernul a aprobat cinci şi sumele necesare pentru protecția socială de care vor beneficia foștii angajați în următorii ani, spunea administratorul special Cristian Roșu.


Cristian Roşu: Banii pentru plăţile compensatorii vor fi virați pe data de 5 august. Mai mult decât atât, săptămâna trecut, într-o ședință de guvern a fost adoptată hotârârea prin care au fost aprobate și veniturile în completare, astfel că, din punctul acesta de vedere, pentru cei disponibilizaţi nu va fi nicio problemă să-şi primească plățile compensatorii și veniturile în completare, lună de lună, așa cum am promis.

Valoarea totală a plăților compensatorii acordate foştilor angajați se ridică la aproape 30 de milioane de lei, acestea fiind cele mai mari sume acordate până acum la disponibilizările din Valea Jiului. De asemenea, persoanele în cauză vor primi venituri de completare pe o perioadă de până la 24 de luni, în funcție de vechimea în muncă, valoarea sumelor ce vor fi plătite de stat ridicându-se la aproape 36 de milioane de lei."

 

Etichete termocentrala mintiavalea jiuluiComplexul Energetic Hunedoara

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live