Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 21 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adrian Lungu, Sălaj

27 Ianuarie 2019
Vizualizari: 436
Comentează add

Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului a fost marcată la Muzeul Holocaustului din Transilvania de Nord.

Platformă online pentru predarea problematicii Holocaustului

adrian-lungu-salaj

  Foto: Adrian Lungu

 Platformă online pentru predarea problematicii Holocaustului, lansată astăzi în Şimleu Silvaniei
 
Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului a fost marcată astăzi la Muzeul Holocaustului din Transilvania de Nord prin lansarea platformei online ’’Eternal Echoes’’ – instrument interactiv de predare a problematicii Holocaustului.

Este vorba despre o  platformă educațională de sprijin a profesorilor de istorie în predarea acestui subiect în şase state europene printre care şi România.

Potrivit directorului Muzeului Holocaustului din Transilvania de Nord, Daniel Stejeran, Eternal Echoes este un instrument online interactiv și comprehensiv care educă în privința problematicii Holocaustului utilizând mărturiile video, materiale contextuale, documente și fotografii cu supraviețuitori.

Tinerii cu vârsta între 14-17 ani vor învăța despre trecut că să poată reflecta mai adânc și să găsească răspunsuri la întrebări în prezent.

Eternal Echoes va ajuta la combaterea antisemitismului, rasismului și a xenofobiei în rândul tinerilor prin contracararea influențelor ideilor antidemocratice în Europa.

Prin informarea în rândul tinerilor referitoare la Holocaust, instrumentul promovează egalitatea drepturilor umane și a valorilor democratice.

Obiectivele generale ale platformei educaționale presupun și creșterea gradului de conștientizare cu privire la unicitatea și universalitatea Holocaustului și asigurarea că toate cunoștințele despre Holocaust nu vor dispărea cu timpul.

Realizând exercițiile generale și cele legate de mărturii, elevii vor dezvolta o înțelegere mai profundă a etapelor și mecanismelor care au condus la Holocaust și genocidul romilor.

Elevii sunt expuși varietății de experiențe ale supraviețuitorilor Holocaustului și experiențelor altor grupuri persecutate de naziști.


Etichete Muzeul Holocaustului din Transilvania de NordEternal Echoes

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live