Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA VERII Luni, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Valică

23 Aprilie 2013
Vizualizari: 1504
Comentează add

Proiectul "Sexul versus Barza" urmăreşte să îi ajute pe adolescenţi să înţeleagă lucruri pe care profesorii sau părinţii le găsesc mai greu de spus.

Platformă online de educaţie sexuală în format video, în România

carmen-valica

Foto: arhivă.

Adolescenţii dar şi părinţii lor au la dispoziţie o pagină de internet care îi poate ajuta să afle şi să înţeleagă lucruri pe care profesorii sau părinţii le găsesc mai greu de spus.

S-a lansat platforma online de educaţie sexuală în format video intitulată "Sexul versus Barza".

Este prima pagină de internet de educaţie sexuală în format video în limba română, un proiect iniţiat de o tânără, Adriana Radu, împreună cu Asociaţia Front şi sprijin de la Restart România, o competiţie de finanţare a proiectelor care promovează folosirea resurselor şi tehnologiilor online pentru rezolvarea unor probleme sociale dificile. 

Realizatorii platformei  "Sexul versus Barza" vor "să le spună copiilor mari şi adolescenţilor numai  poveşti adevărate, vorbindu-le deschis şi încurajând o atitudine tolerantă despre corp, sex şi relaţii".  

"Vă invit să petrecem de acum înainte timpul împreună vorbind despre cum ne funcţionează corpurile, despre sexualitate, relaţii, minorităţi sexuale, contracepţie, boli cu transmitere sexuală, drepturile voastre ca minore sau minori, legi şi politici referitoare la sex în România.

"Toate lucrurile acestea laolaltă poartă numele oficial de "educaţie sexuală". Neoficial, vom vorbi despre tot ceea ce se întâmplă atunci când creşt, a afirmat Adriana Radu.

Ea explică într-un clip video scopul proiectului şi precizează în acelaşi mesaj online că în alte ţări educaţia sexuală este materie la şcoală, că schimbările sunt fireşti, iar informaţia dă siguranţă şi independenţă. 

"Scopul nostru este ca voi să aveţi câteva puncte de reper, în timp ce vă daţi seama singuri ce înseamnă pentru voi a fi tânăr, să fiţi în siguranţă şi să aveţi încredere în voi", spune Adriana Radu.

Alături de clipurile video în care sunt explicate temele propuse de organizatori, pagina sexulvsbarza.ro oferă posibilitatea ca adolescenţii să adreseze întrebări unor medici şi să îşi povestească propriile experienţe.


Etichete sexbarzăAdriana Radu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live