Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

20 Octombrie 2021
Vizualizari: 173
Comentează add

Victoria Aramă: Încă mai există medici şi asistente care nu promovează vaccinarea sau chiar îi sfătuiesc pe pacienți să nu se vaccineze anti-COVID în ciuda dovezilor științifice.

Platformă de dialog pentru susținerea prevenției prin vaccinare

florin-lepadatu

 FOTO: RoVaccinare.ro.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - Realizator: Cristina Grecu - Mărturiile cadrelor medicale din unitățile sanitare ilustrează presiunea permanentă căreia trebuie să îi facă față.

Zilnic sunt anunțate în diferite zone ale țării suplimentări ale numărului de locuri în secţii şi de paturi la ATI, care se ocupă imediat.

La lansarea forumului provaccinare, o platformă de dialog pentru susținerea prevenției prin vaccinare, specialistul epidemiolog Victoria Aramă a povestit cu emoție ce se întâmplă la Institutul "Matei Balș" din Capitală.

Victoria Aramă: Situația este de-a dreptul disperată, în sensul în care în camera de gardă rămăseseră dimineață 32 de pacienți care staționau pe paturi, tărgi și scaune pentru a putea avea acces la oxigen, dar în curte mai erau alte patru salvări mari în care mai erau încă opt pacienți care erau în așteptarea eliberării unui scaun în camera de gardă, în măsura în care unul dintre pacienții din camera de gardă ar fi avut un pat liber undeva, într-o secție, printr-o externare sau, din păcate, printr-un deces. Gândiţi-vă că noi vedem continuu morți de foarte mult timp iar, în ultimele zile situația a devenit uneori apocaliptică în camera de gardă, adică uneori nu sunt surse de oxigen suficiente și pacienţii încep între ei să se îmbrâncească care să ajungă primul la o sursă de oxigen. Deci lucrurile sunt într-adevăr tragice și trebuie să facem ceva.

Realizator: Profesor doctor Victoria Aramă a mai atras atenția că încă mai există medici şi asistente care nu promovează vaccinarea sau chiar îi sfătuiesc pe pacienți să nu se vaccineze anti-COVID în ciuda dovezilor științifice și a rezultatelor concrete privind protecția pe care o oferă vaccinurile. 92% din decesele asociate coronavirusului sunt înregistrate la persoane nevaccinate, a subliniat și medicul Valeriu Gheorghiță, reluând apelul către populație să țină seama doar de opiniile specialiștilor, ne-a transmis reporterul nostru, Adriana Turea.


Etichete vaccin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live