Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Vineri, 23 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Angela Matei

7 Noiembrie 2017
Vizualizari: 951
Comentează add

Camera Deputaţilor a adoptat o propunere care prevede că plata salariilor pentru angajaţii din învăţământ va fi asigurată, începând de anul viitor, de Ministerul Educaţiei.

Plata salariilor pentru angajaţii din învăţământ, din bugetul ministerului

angela-matei

 

Camera Deputaţilor a adoptat o propunere legislativă care prevede că plata salariilor pentru angajaţii din învăţământ va fi asigurată, începând de anul viitor, din bugetul Ministerului Educaţiei.

Proiectul stabileşte totodată că plata sumelor aferente celor care au câştigat în instanţă drepturi salariale restante se va face eşalonat, pe 5 ani, după cum a explicat preşedintele Comisiei pentru Învăţământ, deputatul PSD Camelia Gavrilă.

Camelia Gavrilă: În esenţă, este vorba de translarea salarizării personalului din învăţământ pe filiera Ministerul Educaţiei - inspectorate şcolare şi apoi unităţi, tocmai pentru că în experienţa anterioară s-a constatat că au existat întârzieri, dificultăţi, alte motive care sunt exterioare procesului instructiv-educativ, şi de asemenea plăţile acelea eşalonate pe care le solicită colegii din educaţie şi, de asemenea, şi sindicatele.

PNL şi USR au votat împotriva proiectului. Deputatul liberal Raluca Turcan a susţinut că prin acest proiect se renunţă la principiul autonomiei şi descentralizării în educaţie, iar plata drepturilor băneşti ale profesorilor se amână.

Raluca Turcan: Practic, primarii şi responsabilii cu finanţarea infrastructurii şcolare de la nivelul autorităţilor publice vor rămâne doar cu banii, fără nici măcar o mică pârghie de a monitoriza managementul şcolar. Se transferă plata de la buget a salariilor inclusiv pentru angajaţii în sectorul privat.

Votul final îi aparţine Senatului, care este for decizional pentru acest act normativ.


Etichete angajaţii din învăţământsalariiMinisterul Educaţiei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live