Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Joi, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Zugravu

24 Februarie 2010
Vizualizari: 1469
Comentează add

Ministrul muncii a declarat că nu vor fi probleme cu plata la timp a pensiilor, după ce guvernul alocă în acest an de la bugetul de stat 1,7 miliarde euro.

Plata pensiilor, fără probleme în 2010

alexandru-zugravu

Ministrul muncii, Mihai Şeitan. Foto: Mediafax

Ministrul muncii, Mihai Şeitan, a dat asigurări că în acest an nu vor fi probleme cu plata la timp a pensiilor.

El a precizat că, pentru a se asigura fonduile necesare, guvernul a mai alocat de la bugetul de stat alte 1,7 miliarde de euro.

Potrivit analiştilor, această sumă va fi tot mai mare, de la an la an, iar pentru evitarea acestei evoluţii negative trebuie continuat procesul de reformare a sistemului de pensii publice.


"Nu există probleme legate de plata pensiilor anul acesta. Mai mult decât atât, pensiile minime sociale, cele de până la 350 de lei, să fie indexate anul acesta cel puţin cu rata inflaţiei. Sistemul de pensii trebuie reformat acum, pentru că altfel o să fie una dintre cele mai mari bombe cu ceas a economiei.

"Dacă acest sistem nu se reformează în România, acest 1,7 miliarde care sunt introduse în bugetul de pensii anul acesta se vor duce la peste 2 miliarde anul viitor. Şi, nu în ultimă instanţă, analizele arată, pe prognoze, că în 2025 vom avea aproape 6% din PIB deficit în sistemul de pensii", a declarat ministrul muncii, Mihai Şeitan.


Etichete Mihai Şeitanpensiiguvern

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live