Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ Duminică, 29 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Daniel Neguţ

27 Septembrie 2012
Vizualizari: 3134
Comentează add

Dacă nu aţi achitat până acum impozitele, toate acestea ar trebui plătite, conform legii, până pe 30 septembrie, după această dată calculându-se penalităţi de întârziere.

Plata impozitelor bate la uşă

daniel-negut

Foto: Arhivă.

Vă amintim că se apropie cu paşi repezi data scandentă a plăţilor tranşei a doua a impozitelor şi taxelor locale pe care le datoraţi.

Este vorba, în principal, despre impozitele pe clădiri, cele pentru autoturismele personale şi impozitele pentru terenurile pe care le deţineţi.

Dacă nu le-aţi achitat până acum, toate acestea ar trebui plătite – conform legii – până pe 30 septembrie, după această dată calculându-se penalităţi de întârziere.

Atenţie, însă! În acest an, data de 30 septembrie cade în ziua de duminică, iar dacă ne uităm pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) vedem că, în programul oficial de lucru cu publicul al unităţilor teritoriale ale ANAF, se menţionează faptul că nu se lucrează sâmbătă şi duminică, astfel că vineri ar fi ultima zi de achitare a acestor impozite datorate!

Rămâne, însă, de văzut dacă nu cumva se va decide – în acest caz particular, din punct de vedere calendaristic - funcţionarea Administraţiilor Financiare teritoriale şi în zilele libere de week-end, pentru colectarea taxelor şi impozitelor locale până în ultima zi a lunii septembrie, aşa cum s-a întâmplat în alte situaţii similare.

Dar, în afara modalităţii de plată la direcţiile de impozite şi taxe locale, mai aveţi şi alte opţiuni: la CEC, la oficiile poştale, ori prin întocmirea unui ordin de plată. Bani s-aveţi!


Etichete impozittermen de platăpenalizăriclădiriautoturismeANAF

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live