Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA 10 Miercuri, 20 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulian Olescu

23 August 2017
Vizualizari: 400
Comentează add

Plata defalcată a TVA ar presupune ca societăţile înregistrate în scopuri de TVA să încaseze şi să plătească sumele aferente acestui impozit într-un cont separat.

Plata defalcată a TVA ar urma să devină obligatorie din 2018

iulian-olescu

   

Plata defalcată a Taxei pe Valoare Adăugată, care ar urma să devină obligatorie de la începutul anului viitor, presupune ca societăţile înregistrate în scopuri de TVA să încaseze şi să plătească sumele aferente acestui impozit într-un cont separat, însă nu va modifica regulile de funcţionare ale prezentului sistem, inclusiv modalitatea actuală de rambursare a taxei - susţin reprezentanţii Ministerului Finanţelor Publice.

Noul sistem ar urma să aducă la buget un supliment de 6 miliarde de lei în următorii trei ani.

Pentru toţi operatorii economici înregistraţi în scopuri de TVA vor fi deschise automat conturi speciale în lei la Trezoreria Statului, o dată cu intrarea în vigoare a acestui sistem, conturi ce nu vor genera costuri suplimentare pentru firmele respective.

Există şi opţiunea deschiderii de conturi de TVA la banca unde societatea are contul curent, însă acestea presupun achitarea costurilor cu comisioane practicate de instituţia de credit respectivă. Sistemul de plată defalcată a TVA va intra în vigoare de la 1 octombrie, iar utilizarea sa va fi opţională până la finalul anului, urmând ca de la începutul lui 2018 să devină obligatorie.

Cei care vor opta pentru aplicarea sistemului de la 1 octombrie vor putea beneficia de unele facilităţi fiscale privind anularea unor penalităţi de întârziere şi bonificaţii de 5% din impozitul pe profit sau cel pe veniturile microîntreprinderilor, după caz, datorat pentru ultimul trimestru al anului curent.

Impactul introducerii plăţii defalcate a Taxei pe Valoarea Adăugată va aduce în plus la buget 2 miliarde de lei anual în perioada 2018-2020, mai spun specialiştii MFP..


Etichete plata defalcată a TVAcont separatMinisterul Finanţelor Publice

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live