Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI ( * Meteo * Sport) Duminică, 27 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mario Balint

12 Septembrie 2012
Vizualizari: 3161
Comentează add

Autorităţile române s-au întâlnit cu oficialităţi din Serbia pentru a discuta despre stoparea poluării de pe malurile Dunării.

Planuri pentru combaterea poluării cu praf de steril

mario-balint

Poluarea cu praf de la Moldomin. Foto: Mario Balint.

Primarul oraşului Moldova Noua, din judeţul Caraş-Severin, Matei Lupu, a avut o întâlnire astăzi, cu oficialităţi ai municipalităţii din Veliko Gradiste din Serbia pentru a discuta măsurile de combatere a poluării cu praf de steril provenit de la iazurile de decantare dezafectate ale fostei întreprinderi de exploatare a cuprului.

Reprezentanţii celor două oraşe de pe malurile Dunării au solicitat conducerii companiei Moldomin, aflată în faliment, să găsească o soluţie temporară de umectare a iazurilor până când situaţia va fi rezolvată definitiv.

Fostele instalaţii de aspersoare, care menţineau umiditatea prafului de steril, au fost furate aproape în totalitate după anul 2006, când înterprinderea de exploatare a cuprului a intrat în faliment.

Peste 18.000 de persoane din Clisura Dunării, dintre care aproape 10.000 de pe malul sârbesc al Dunării, au de suferit, în zilele cu vânt de peste 40 km/h, din cauza norilor groşi de praf provenit de la sterilul de cupru.

Potrivit măsurătorilor, depăşirile maxime admise la pulberi în suspensie sunt, în unele zile, şi de 200 de ori mai mari.


Etichete Ştiri VestpoluareClisura DunăriiMoldova NouaDunăreaMatei Lupu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live