Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Marţi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

16 August 2018
Vizualizari: 824
Comentează add

Ministrul apărării, Mihai Fifor, a menţionat diversele planuri de înzestrare şi pregătire a Forţelor Navale Române.

Planuri de înzestrare şi pregătire a Forţelor Navale Române

carmen-gavrila

Mihai Fifor. Foto: Arhivă.

Despre viitorul Forţelor Navale Române, Carmen Gavrilă a reţinut declaraţiile zilei.

La Constanţa, preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că România nu poate fi cu adevărat un actor regional relevant şi un stat puternic fără o armată puternică; iar ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, a anunţat că, săptămâna viitoare, va fi aprobată hotărârea de guvern pentru achiziţionarea sistemului de lansatoare mobile de rachete antinavă.


Reporter: Preşedintele Klaus Iohannis a spus că deciziile NATO în ce priveşte Marea Neagră şi întărirea flancului estic corespund intereselor României. Şeful statului a explicat că trebuie să fim realişti, să înţelegem că avem un nou peisaj geostrategic, cu evoluţii greu de anticipat. Klaus Iohannis a mai spus că România nu poate fi un actor regional relevant fără o armată şi o marină bine instruite şi bine echipate.


Klaus Iohannis: România rămâne, însă, o oază de stabilitate în zonă şi un furnizor regional de securitate. Sunt avantaje reale, care decurg din acest statut, şi este fundamental să avem capacitatea, dar şi înţelepciunea de a ne folosi atuurile pentru a ne consolida poziţia de membru NATO important şi de partener strategic credibil al SUA. Vă felicit şi vă doresc mult succes şi sănătate, iar Sfânta Fecioară Maria, ocrotitoarea Marinei Române, să vă protezeje oriunde v-aţi afla!


Reporter: Ministrul apărării, Mihai Fifor, a menţionat diversele planuri de înzestrare şi pregătire a Forţelor Navale Române.


Mihai Fifor: Anul 2018 - Anul Centenar - va fi unul de referinţă pentru Marina Militară Română. Suntem în plin proces de selecţie a câştigătorului programului de achiziţie pentru corvetele multifuncţionale, program care va asigura nu doar o capabilitate modernă de apărare la Marea Neagră, dar, prin offsetul aferent, va asigura şi modernizarea celor două fregate tip T-22 - "Regele Ferdinand" şi "Regina Maria". Totodată, săptămâna viitoare vom aproba în guvern hotărârea pentru derularea achiziţiilor sistemului de instalaţii mobile de lansare de rachete antinavă, bateriile de coastă care vor întregi amprenta de securitate navală a ţării noastre.


Reporter: Oficialii români prezenţi la Ziua Marinei au insistat pe nevoia ca Forţele Române şi NATO să fie capabile de reacţie rapidă în caz de nevoie.

Chiar acum două zile, avioane britanice Typhoon de la Baza Kogălniceanu au fost nevoite să intercepteze şase bombardiere ruseşti care se apropiaseră de spaţiul aerian al NATO, deasupra Mării Negre.


Etichete Ministrul apărăriiMihai Fiforplanuri de înzestrare şi pregătireForţelor Navale Românenato

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live