Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII DE WEEK-END Sâmbătă, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

9 August 2022
Vizualizari: 212
Comentează add

Planul UE de reducere a consumului de gaze a intrat în vigoare.

Planul UE de reducere a consumului de gaze a intrat în vigoare

florin-lepadatu

Foto: ec.europa.eu.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI  - 15%, acesta este procentul de reducere a consumului de gaze naturale la care ar trebui să se conformeze statele membre, potrivit unui plan al Uniunii Europene ce a intrat în vigoare de astăzi, cu scopul de a răspunde incertitudinilor legate de aprovizionarea cu gaze din Rusia.

Reducerea consumului este voluntară, dar unele țări au impus deja măsuri de economisire prin lege ce au devenit obligatorii pentru instituții și locuitori.

Astfel de restricții la consumul de energie intră în vigoare și în Spania, în pofida obiecțiilor unor organizații și comunități.

Detalii de la corespondentul Radio România Actualități, Alin Petrică: ” "Madridul nu stinge lumina" este mesajul pe care președintele comunității Madrid, doamna Isabel Ayuso, îl transmite guvernului condus de Pedro Sánchez. Reprezentanții mai multor comunități spaniole care se opun planului de reducere a consumului propus de guvern au mers la Madrid pentru a negocia, însă cele trei ore de discuții nu au dus la nicio modificare. Începând cu prima oră a zilei de miercuri, în toate instituțiile publice, în locurile comune din hoteluri, în gări și aeroporturi, în supermarketuri și în locurile unde au loc evenimente, temperatura obținută prin aer condiționat nu trebuie să scadă sub 27 de grade. De asemenea, iarna temperatura obținută prin sisteme de încălzire pe bază de gaz sau curent electric nu trebuie să depășească 19 grade. ”Trebuie să ținem închise ușile tuturor locurilor unde funcționează aerul condiționat sau sistemul de încălzire”, spune ministrul pentru energie, doamna Teresa Ribera. Amenzile pentru nerespectare încep de la 60.000 de euro și ajung la 2.000.000 în cazurile de încălcare gravă. Lumina din vitrină și semnele luminoase vor trebui închise începând cu ora 22:00. O altă măsură prin care Spania vrea scăderea consumului de energie este încurajarea folosirii transportului în comun. Abonamentele pentru călătoriile cu trenurile pe distanțe scurte și medii vor fi gratuite începând cu 1 septembrie, iar cele pe distanțe lungi vor avea reduceri semnificative.”

În România nu a fost pusă la punct încă o strategie de economisire a gazului și energiei, dar autoritățile ne îndeamnă să reducem cât putem consumul.


Etichete uniunecomisie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live